Haberler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Yeniden Yapılanıyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye daire başkanlığı yeni personel ve yeni araçlarla yeniden yapılanıyor.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Şanlıurfa, büyükşehir belediyesi statüsü kazandı. Büyükşehir statüsünden sonra belediye başkanlığına seçilen Celalettin Güvenç ; yeni daire başkanlıkları, yeni şube müdürlükleri ve yeni hizmet birimleri oluşturmaya başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni kurulan daire başkanlıklarından itfaiye daire başkanlığı yeniden yapılanmaya gidiyor. Büyükşehirle birlikte hizmet ağı tüm ilçeleri de kapsayan ve görev yükü artan itfaiye daire başkanlığı modern çağa ayak uydurmaya çalışıyor. Bazı beldelerin kapanmasıyla ve köylerin mahalle olmasıyla yoğunluklarının daha da arttığına değinen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Halil Kırmızı, öncelikli hedeflerinin itfaiye birimine vitrin kazandırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi.

İtfaiye ekipleri yangınların yanı sıra trafik kazalarında da önemli rol oynuyor. Birçok şehirlerarası ve uluslar arası yolların geçtiği Şanlıurfa'da, trafik kazası oranı da oldukça fazla. Büyükşehir statüsüne geçişle birlikte bu konuda sorumluluğu da artan itfaiye, Şanlıurfa il sınırları içerisinde meydana gelen trafik kazalarında sürücü ve yolcuların araç içerisine sıkışmış olanların kurtarma araçları ile araçların içerisinden çıkmasını sağlayıp sağlık ekiplerine teslim ediyor. Aynı kurtarma ekipleri, iş kazaları gibi durumlarda da insanların yardımına giderken, yine zor durumda olan hayvanların da zaman zaman kurtarılmasını sağlıyor.

MEVCUT ARAÇ SAYISI 52

Şanlıurfa Belediyesi'nin büyükşehir statüsünden önce pek gündeme gelmeyen itfaiye birimi bazı beldelerin kapanmasıyla ve özel idaredeki personelin dağılmasıyla yeniden yapılandırılıyor. Şu anda 266 personel ve 40 aktif olmak üzere toplam 52 araçla hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Kırmızı, büyükşehirde taşların tam yerine oturmasıyla gerekli araç ve personel takviyesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Yeni araç ve personel alımı için gerekli raporları ilgili yerlere gönderdiklerini belirten Kırmızı, ilçelerdeki itfaiye hizmeti için bakım evlerinin tadilat ve bakım işlerini yaptıklarını söyledi. Kırmızı, "Viranşehir ve Siverek'te bakım evlerimiz sorunsuz. Birecik'te kısmen sorun yaşıyoruz. Harran'da itfaiye bakım evimiz yoktu. Orada bir okulu tadilattan geçirdik ve alt yapı çalışmalarını tamamladık. Büyükşehirden sonra bizim hizmet alanımız genişledi. Bu yüzden gerekli araç ve personel için girişimlerde bulunduk. Bizim öncelikli hedefimiz büyükşehir bünyesinde itfaiye birimine bir vitrin kazandırmak ve hizmet kalitesini yükseltmektir" diye konuştu.

ÇOK KATLI BİNALARA MÜDAHALE

İtfaiye biriminin 24 saat hizmet eden bir birim olduğunu kaydeden Kırmızı, Urfa'nın mevcut yerleşim yapısının farklı olmasından dolayı itfaiye hizmetinin de bu yönde değiştiğini kaydetti. Kırmızı, "Urfa biliyorsunuz yapı olarak sürekli değişiyor. Şehrin yeni yapılandığı yerlerde çok katlı binalar yükseliyor. Örneğin bu çok katlı binalarda yangın çıkması veya acil bir kurtarılma durumunda olaya müdahale etmek itfaiyenin görevi ve bu yüzden bu tür vakalara karşı hem personelimizi hem de araç ve gereçlerimizi geliştiriyoruz. Bu tür olaylara müdahale için şu anda merkezde iki ve Siverek'te de bir tane olmak üzere üç tane kurtarma aracımız var. Urfa'nın bir de itfaiye araçlarının girmekte zorlandığı eski yerleşim yerleri var. Bu bölgeler için de yine ara sokaklara girecek araçlarımız mevcut. Şehrin bazı bölgelerinde çıkabilecek yangınlara karşı kullanılabilecek hidrantlarımız var. Bunların sayısını arttırmayı düşünüyoruz" dedi.

PERSONEL EĞİTİMİ

İtfaiye personeli eğitiminin çok önemli olduğunu belirten Kırmızı, belli periyotlarda personeli hem pratik hem de teorik olarak eğitime aldıklarını ifade etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitim biriminin kurulduğunu vurgulayan Kırmızı, "Yeni oluşumla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı temel eğitim ve müdahale ile ilgili eğitim startını verdi. Kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarına da eğitim verecek. Meydana gelen her türlü olaya zamanında ve doğru bir şekilde müdahale etmek, can ve mal kaybını en asgari düzeyde tutarak, afet ve yangınlar konusunda toplumsal bilgi ve bilinç düzeyini artırmayı vizyon ediniyoruz" dedi. İtfaiye dairesi başkanlığı olarak vatandaşlara en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini ifade eden Kırmızı, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in kendilerine sunacağı destekle birlikte Urfa'ya daha yakışır hizmetlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İTFAİYE DAİRESİ TARAFINDAN YAPILAN BAZI İŞLER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Halil Kırmızı, dört ay içerisinde yaptıkları diğer çalışmaları şu satır başları ile anlattı: "İlçe amirleri atandı. İlçelerden devir alınan itfaiye araçlarının bakım ve onarımı yapılıp boyandı. İlçelerimizdeki araçlarımıza yakıt tahsisi yapıldı. Harran, Akçakale ve Halfeti itfaiyeleri tahsisi edilen yeni yerine taşındı. Bozova itfaiye amirliği hizmet binası bakım ve onarımı yapılıyor. İlimizde bakım yapılamayan itfaiye araçları il dışına gönderilerek bakımı yaptırıldı. İlçe itfaiye amirliklere idaremizce personeli takviyesi yapıldı. Merkezden ilçelere gerektiğinde araç ve personel takviyesi gönderiyoruz. 33 metrelik merdivenimizi manüel sisteme dönüştürmek amacı ile Paksan firması ile görüşmeler yapıldı. Şu anda ihale aşamasındayız. İlçelerin elektrik ve abone işlemleri çözüldü. İtfaiye hizmet binasına ek odalar yapıldı. İlçelerdeki 2'nci ve 3'üncü sınıf GSM'ler için yangın önleme raporları ile ilgili yetki ilçe amirliklerine devredildi. İş yeri açma ruhsatları için yönetmelik gereği yangın önlemlerinin alınması ile ilgili işlemlerin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla yangın önleme raporları için ayrı ayrı komisyonlar kuruldu. Hizmet binası internet ve telefon hatları çekildi. Merkez ve ilçelere büyükşehir tabelaları asıldı. İlçe itfaiye hizmet binalarına mefruşat malzemeleri alımı yapıldı. İlçe itfaiye amirliklerine bilgisayar ve faks makineleri alınarak telefon hatları çekildi."
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Siverek Harran Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title