Haberler

Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Güncelleme:

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Konukoğlu, Beyaz Önlük Giyme Töreninde, Sanko ailesinin en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını belirtti.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi.

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, üniversitedeki "2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni"nde, SANKO Grubu ve Sanko ailesinin en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını belirtti.

Üniversiteyi sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak kurduklarını ve bundan para kazanmayı akıllarının ucundan geçirmediklerini ifade eden Konukoğlu, "İşin maddi yönünü düşünseydik, üniversiteyi İstanbul'da kurar ve tıptan başlamazdık. Çünkü en zoru, en pahalısı ve en meşakkatlisi tıptır. Ama bizim gayemiz Gaziantep'te sağlık alanında çıtayı daha yukarı çekmek"' diye konuştu.

Öğrencileri evlatları gibi gördüklerini vurgulayan Konukoğlu, öğrencilere, Gaziantep'i tıp alanında daha yukarı taşımak için çok çalışmalarını önerdi.

Öğrencilerin, Sani Konukoğlu Hastanesinde uygulamalı eğitim imkanından yararlanacaklarına işaret eden Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Talebelerimizi inşallah ileride hocalarımın yerinde görmek isterim. Bu bölgenin kalkınması için sizleri ileride profesör olarak görmek isterim. En mutlu olduğum şeylerden biri bin 500 burslu öğrenci okutmamız. Bunlar mezun olduğu zaman benim oğlum, benim kızım mezun olmuş gibi mutluluk yaşıyorum."

Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav da SANKO Grubu çatısının altında gıpta edilecek iki işin birlikte yapıldığını ifade etti.

Sanko ailesinin insanlığa daha güzel hizmet edebilmek için sosyal sorumluluk bilinciyle hastane ve üniversiteyi kurduğunu, ayrıca tıp eğitimi vermek ve geleceğin hikmet sahibi insanlarını yetiştirmek için usta hekimleri bir arada topladığını belirten Sınav, şöyle devam etti:

"Bugün öğrencilerimiz, hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giyecekler. Bu yüzyıllardan beri gelen bir gelenek; usta hekimler çırak hekimlere önlük giydirirler. Ustalar bu önlüğü giydirmekle, 'ben seni çıraklığa kabul ediyorum, hekim adayı olmayı hak ettin' derler. Öğrenciler de bunu giyerek 'biz bu hikmeti hak etmek için elimizden geleni yapacağız, gece gündüz çalışacağız diye söz verirler."

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ise yorucu ama keyifli bir hazırlık döneminden sonra iyi bir kadro ile eğitim öğretim dönemine başladıklarını kaydetti.

Konukoğlu, konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav'a cübbe, bazı öğretim üyeleri de öğrencilere beyaz önlük giydirdiler. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Gaziantep İstanbul Sanko Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title