Haberler

Sanko Sanat Galerisi'nde Resim Sergisi

Güncelleme:

Sanko Sanat Galerisi, ünlü ressam Celal Binzet'i ağırlıyor. Çalışmalarını Ankara'da sürdüren Celal Binzet, 25. kişisel sergisini 12 Aralık Cuma günü Sanko Sanat Galerisi'nde açacak.

Geçmiş yıllarda Sanko Sanat Galerisi Ressamlar Buluşması çalıştaylarına da katılan Binzet, 1949 yılında Adıyaman'da doğdu. 1971'de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü tamamlayan sanatçı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nü "Kent ve Plastik Sanatlar" konulu mastır teziyle bitirdi.

1983 yılında Gazi Üniversitesi'nde lisans tamamlama programına devam eden Binzet, Film-Radyo ve Televizyon ile Eğitim Merkezi'nde grafiker olarak görev yaptığı süre içinde televizyonun eğitim kuşağı ile ilgili çalışmalar dışında film şeridi grafik tasarımlar ve karikatür gibi değişik işler gerçekleştirdi.

Binzet, söz konusu dönemde bir karikatürüyle birincilik, bir diğeriyle de Karikatürcüler Derneği Özel Ödülünü aldı. 1996 -1998 döneminde Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Binzet, Gazi Üniversitesi'nde 1998-2002 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Sanatçının başta Devlet Resim ve Heykel Sergisi olmak üzere katıldığı çok sayıda grup ve karma sergisi bulunuyor. Bugüne değin 25 kişisel sergi açan Binzet, 2010 yılında Eskişehir Anadolu ve Giresun Üniversiteleri ile Gaziantep, Bartın ve Karadeniz Ereğli çalıştaylarında yer aldı.

Radyo ve televizyonda kendi alanıyla ilgili programların yapımını da üstlenen sanatçının, sanat sorunlarını ele alıp değişik yönleriyle irdelediği çok sayıda inceleme yazısı gazete ve dergilerde yayınlandı.

Binzet'in, Sanko Sanat Galerisi'nde 12 Aralık Cuma günü saat 17.30'da açılacak sergisi, 2 Ocak 2015 tarihine kadar her gün 10.00 ile 22.00 saatleri arasında davetiyesiz gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Türkiye Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title