Haberler

Sanka Sanat Galerisi'nde Sergi Heyecanı Sürüyor

Ressam Yrd. Doç. Dr. Elif Şenel’in, Sanko Sanat Galerisi’nde açılan ‘gözetle-me!’ temalı sergisi sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Ressam Yrd. Doç. Dr. Elif Şenel'in, Sanko Sanat Galerisi'nde açılan 'gözetle-me!' temalı sergisi sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Sanatçı Şenel'in 21 eserinin yer aldığı üçüncü kişisel resim sergisi, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Resimlerini gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getiren ressam Yrd. Doç. Dr. Şenel, gözetlemenin tarih boyunca farklı bağlamlarda ele alınmış bir olgu olduğunu ifade ederek, 'Alfred Hitchcock' 'Arka Pencere' filmi ile insanoğlunun içindeki gözetleme dürtüsünü ortaya koymuş ve hatta hiç de ahlaki sayılamayacak bu dürtünün arsızca masum gösterilmiş hallerini gözler önüne sermiştir" dedi.

"Birilerinin hayatı niçin hep başka birilerinin ilgi odağıdır" diye soran Yrd. Doç. Dr. Şenel, şunları paylaştı, "Kendi hayatı olmayan insanlar mı başkalarının hayatlarıyla yaşamaya mahkumdur? Belki bu mahkumiyet tarifi zor bir hazla perdelenmektedir her seferinde. Düşmanını gözetleyen askerin kutsal mücadelesi, yaşama ve yaşatma mücadelesidir. Rakibini gözetleyen esnafın mücadelesi, insani hırslarının ve belki kaliteli yaşamayı, yaşamaya yeğ tutuşunun meyvesidir. Oyuncular oyuncuları, ressamlar ressamları, şarkıcılar şarkıcıları gözetler. Modacılar modacıları hatta mankenler mankenleri gözetler; bir santimetre daha ince bel, daha pürüzsüz bir cilt çok şey demektir. Kimi gözetlenesi özel hayatlar birileri tarafından önlenemez bir arzu ve itina ile uluorta ifşa edilir. Bu ne ihtiras? Jean Paul Sartre'ın 'Kızgın ızgaranın ne gereği var, cehennem başkalarıdır' göndermesi, gözetlenen hayatlardan irkilerek uyanışın en saf tanımı olmuştur. İnsanoğlu hayatını işte bu başkalarına, mutluluğunu ve hürriyetini bir takım genel geçer kurallara feda ettiğinde cehennem gibi bir hayata merhaba demiştir artık. 'Gözetle-Me!' çırılçıplak üzerimize çöken bu gerçek hikayeyi gerçekdışı ve esprili bir anlatımla soyutlamalar yaparak yorumlamaktadır."

Gözetleme olgusuna odaklanarak kapalı kapılar ardında dönüp duran olayları, gözetleyenlerin gözünden yansıtırken izleyicilerin belki de tuvalin içinden bir grup sıra dışı figürün "gözetleme!" haykırışlarını duyacağını anlatan Yrd. Doç. Dr. Şenel, "Gözetleme pencerelerinin içine ve dışına konuşlandırılan bu figürlerin bazen gözetleyen rolüne bürünüşlerine bazen de sırf gözetlendikleri için bir takım absürt hallere girerek gözetlenmenin keyfini çıkarışlarına tanıklık edeceksiniz" diye konuştu.

Şenel'in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergisi, 22 Eylül'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

ELİF ŞENEL

Sanatçı 17.04.1980 tarihinde Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Fatsa'da tamamladı. Selçuk Üniversitesinde 2003 yılında lisans, 2006 yılında yüksek lisans ve 2013 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2006-2013 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü/Uygulamalı Resim Eğitimi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde 2013 yılında yardımcı doçent doktor olarak atanan Şenel, halen görevine devam etmektedir. Birçok bilimsel ve sanatsal etkinliğe katılan sanatçı kişisel sergiler açmış, pek çok karma sergide yer almıştır.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep'te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergilerinin de bulunduğu 176 sergiye evsahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 4 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM'ye de farklı bir anlam kazandırdı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alfred Hitchcock Elif Şenel Fatsa Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title