Haberler

Sanayiciler Sorunlarını Akademisyenlerle Çözecek

Güncelleme:

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'a Hitit Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneğinden sürpriz ziyaret.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi ile odalarının işbirliğiyle başlatılan "akademisyen havuzu" projesi ile sanayicilerin sorunlarının akademisyenlerin yardımlarıyla çözüme kavuşturulacağını bildirdi

Hitit Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği (HÜMOD) Başkanı Ahmet Ölçer ile yönetim kurulu üyeleri, TSO Başkanı Başaranhıncal'ı ziyaret etti.

Ziyarette açıklama yapan Başaranhıncal, üniversite ile sanayi işbirliğini önemsediklerini söyledi.

Hitit Üniversitesi ile odaları tarafından çeşitli projeler hazırladıklarını ifade eden Başaranhıncal, bu projelerden birinin de "akademisyen havuzu" projesi olduğunu kaydetti.

Sanayicilerin zaman zaman yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmaları noktasında sıkıntılar yaşadıklarını, proje ile bu sorunlara bilimsel çözümler üretilmesini amaçladıklarını belirten Başaranhınca, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz ile odamız tarafından çok sayıda proje hayata geçirilmiştir. Gerek iş dünyasının talep ve ihtiyaçları doğrultusunda faaliyet gösteren laboratuvarların kurulması, gerek öğrenci ve mezunlara koçluk ve danışmanlık yapılması, talep edilmesi halinde iş olanaklarının değerlendirilmesi gibi pek çok çalışma ortaklaşa yürütülmektedir. Üniversitemiz ile hayata geçirdiğimiz son proje, akademisyen havuzu projesidir. Bu proje ile hedef, bir sanayicimizin üretim tesisinde karşılaştığı bir sorunun akademik metotlarla çözüme kavuşturulmasıdır. Sanayicilerimiz, işleriyle ilgili her türlü sorunu bize bildirmeleri durumunda, havuzumuzdaki ilgili uzmanlık alanına sahip akademisyenimiz vasıtasıyla çalışma başlatılmaktadır. Bu organizasyon, iki taraflı fayda sağlamaktadır. Hem sanayicimizin bir sorunu çözülmekte, hem de bir sorunun çözüm yolu literatüre kazandırılmaktadır. Hem üniversitemiz, hem de sanayimiz bu hızla büyümeye devam ettikçe, karşılıklı işbirliği fırsatları da gelişecek, ilimiz ve ülkemiz için katma değeri daha yüksek çalışmalara imza atılacaktır."

HÜMOD Başkanı Ölçer ise derneğin, üniversite öğrencileri ile halkın daha fazla iç içe yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Başaranhıncal, ziyaretten dolayı HÜMOD üyelerine teşekkür etti. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Hitit Üniversitesi Ahmet Ölçer Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title