Haberler

Sakarya - Heyelan Amatör Kamerada

Heyelan amatör kamerada Dağlarkan akan tonlarca çamur bağlantı yolunu kapattı Sakarya ve bölgesinde etkili olan kar yağışı sonrasında eriyen karlar, Geyve ilçesi'nde heyelana neden oldu.

Heyelan amatör kamerada

Dağlarkan akan tonlarca çamur bağlantı yolunu kapattı

Sakarya ve bölgesinde etkili olan kar yağışı sonrasında eriyen karlar, Geyve ilçesi'nde heyelana neden oldu. D-650 karayolu Doğançay mevkiindeki toprak kayması sonucu bir mahallenin giriş çıkışını sağlayan bağlantı yolunu çamurla kaplandı. Heyelan anı ise amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Saat 15.30 sıralarında D-650 Karayolu Geyve mevkiinde bulunan Doğançay Mahallesi girişindeki toprak arazide meydana gelen heyelan sonucu, tonlarca toprak bir mahallenin giriş çıkışını sağlayan alt geçit aktı ve alt geçidi de kapattı. Toprak kayması D-650 karayolunda ulaşımında aksamına neden olurken bölgeye çok sayıda jandarma ve AFAD ekibi gönderildi. Akan ıslak toprak, yol kenarındaki bariyerleri de yıkıp yol kenarındaki Sakarya Nehri'ne aktı.

Heyelan nedeniyle Karayolları ekipleri alt geçit ve yolu karayolu ve yerleşim bölgesi girişinden trafiğe kapatarak, yol temizleme çalışması başlatıldı. Ekipler, olası bir heyelan tehlikesine karşı bölgede önlemlerini aldı.D-650 Karayolunun hemen yanında bulunan alt geçit ve Doğançay Mahallesi bağlantı yolunda, temizlik çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, heyelan anı çevre halkı tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Görüntülerde, yüksek toprak alanın bir anda kayması ve tonlarca toprağın alte geçit ve bağlantı yoluna dökülmesi yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Geyve Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title