Haberler

Şairlerin Dizisi: "Yedi Güzel Adam"

İSMAİL HAKKI DEMİR - TRT'de ekrana gelen "Yedi Güzel Adam" dizisinde, Türk edebiyat ve düşünce tarihine ilişkin mesajlar veriliyor.

Yakın Türk edebiyatının önemli şairlerden Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan, Alaaddin Özdenören'in hayatını konu alan 'Yedi Güzel Adam' dizisinin çekimleri Kahramanmaraş'ta devam ediyor.

Dizinin hikayesi; Kara Lise'de eğitim gören Beyazıt'ın okuduğu okula öğretmen olarak atanmasıyla başlıyor.

Tarihi Bayazıt Konağı'nın da işlendiği dizide, öğretmen olan Bayazıt ve arkadaşlarının yaşam hikayesinin yanı sıra Türk edebiyat ve düşüne tarihine ilişkin mesajlar veriliyor.

Yapımcılığını İlksen Fırat ve Ömer Can, yönetmenliğini Levent Demirkale'nin üstlendiği dizi, karakterlerinin yaşadığı Kahramanmaraş'ta her hafta televizyon ekranıyla evlere konuk oluyor.

Uraz Kaygılaroğlu, Baran Akbulut, Mertcan Sevimli, Kemal Uçar, Çağdaş Tekin, Yiğit Çakır ve Orhan Kanalp gibi oyuncuların rol aldığı dizinin çekimleri ise farklı tarihi mekanlarda gerçekleştiriliyor.

Şair ve düşünce adamlarının yaşamını konu alan diziyle, yakın Türk edebiyatına atıfta bulunuluyor.

Dizide Erdem Bayazıt'ı oynayan Uraz Kaygılaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karakterini canlandırmanın ağırlığını hissettiğini söyledi.

Sevilen bir insanı canlandırmanın zorluğunu "hata yapma" riskiyle açıklayan Kaygılaroğlu, "Bu karakterini canlandırmak çok zordu. Sevilen bir insanı canlandırmak beni çok zorladı. Her an bir hata yaparım korkusu sardı" dedi.

"Senaryoyla bütünleştim"

Kaygılaroğlu, "Yedi Güzel Adam" dizisinin diğerlerinden çok farklı olduğunu söyledi.

Senaryodan çok etkilendiğini aktaran Kaygılaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Doğrusu senaryoyla bütünleştim. İzleyiciler filmlerde biraz entrika ve heyecan istiyor. Ama bu filmin çok farklı olduğu kanaatindeyim. Bu anlamda dizinin değişik ve alternatif olduğuna inanıyorum. Ayrıca 'haftanın bir günü de böyle bir şey seyredeyim' demek isteyenler için bu dizinin ilaç olduğunu düşünüyorum." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Uraz Kaygılaroğlu Cahit Zarifoğlu Erdem Bayazıt Kahramanmaraş Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

Ali Yusuf:

İzlemedim ki bu haberle diziyi duydum- nerdeyse hiç tv izlemiyorum- şair, şiir seven biri olarak izleyeceğim. Teşekkürler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title