Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

"Türkiye'de iki parti var; Hakk'ı üstün tutan, peygamberlerin yolunu insanlara tavsiye eden Saadet Partisi ile diğerleri" "AK Parti ve diğer partilerle aramızdaki en önemli fark; itikat farkımızdır"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye'de iki parti var; Hakk'ı üstün tutan, peygamberlerin yolunu insanlara tavsiye eden Saadet Partisi ile diğerleri" dedi.

Kamalak, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi İl Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, gittikleri her yerde kendilerine, diğer partilerle aralarındaki farkın sorulduğunu söyledi.

Bunu onlara izah ettiklerini dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

"AK Parti ve diğer partilerle aramızdaki en önemli fark; itikat farkımızdır. 'Bir insan faiz yiyebilir, günahkar olur. Bu, amelde farklılıktır. Faiz, bir dünya gerçeğidir' diyen biri var. Bu, bizim anlayışımızda yok. İşte itikattaki farklılık bu. Şimdiki AK Parti'liler, rahmetli Erbakan hoca ders anlatırken arkadan kaçıp dışarıda top oynayan öğrencilerimizdir. Kardeşlik noktasına gelince Habil ile Kabil de kardeşti. Bizim onlardan yönümüz farklı. Biz 'Doğu' diyoruz, onlar 'Batı' diyor. Biz diyoruz ki 'Işık Doğudan gelir, güneş doğudan doğar.' Tarihe bakıldığında Doğunun, peygamberler otağı, Batının ise katiller yatağı olduğu görülecektir. Bizim amacımız farklı, biz 'İslam birliği' diyoruz, bizim dışımızdakiler 'Haçlı birliği, Avrupa Birliği' diyor."

Saadet Partisi'nin, diğerlerinden bir farkının da ölçüleri olduğunu vurgulayan Kamalak, Avrupa Birliğine girmek için Avrupa'nın kurallarına uymak zorunda bırakıldıklarını anlattı. Kamalak, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda zina serbest bırakıldı, domuz eti 'kasaplık et grubu'na sokuldu. Dinimizce haram olan faiz, dünya gerçeği olarak kabul edildi. İşte bunları kabul etmiyoruz. Bizim ölçülerimiz, bu milletin inancına ve tarihine uygun ölçülerdir. Biz mazlumların yanındayız. Bizim dışımızdaki kardeşlerimiz ne yapıyor? Güçlüden, zalimden yana tavır koyuyor ve onların safında yer alıyor. Irak'ta 1,5 milyon insan şehit edildi, AK Parti hangi safta yer aldı? Orada 100 binden fazla genç kızımızın iffetine leke sürüldü. Dua ediyorlar, 'Amerikan conileri sağ salim ülkelerine dönsün' diye. Biz Milli Görüşçüler, ne diyorduk; 'Bize ne Amerika'dan.' 1 Eylül 2004 tarihli Resmi Gazete'de 6 havaalanımız ile 7 deniz limanımız, bu iktidar tarafından Irak'ı vurmaları için ABD'nin emrine amade kılındı."

Kamalak, insanların huzur bulmasının yegane yolunu, Allah'a teslim olmak diye niteledi.

Avrupa'nın değerlerine işaret eden Kamalak, "Ne var Avrupa'da? 'Zenginlik' mi diyorsunuz? O zenginlikler, fakir fukaranın alın teridir, İslam coğrafyasından, mazlum milletlerden soyup çaldıkları mallardır onlar. Buradan haykırıyoruz. Türkiye'de iki parti var; Hakk'ı üstün tutan, peygamberlerin yolunu insanlara tavsiye eden Saadet Partisi ile diğerleri" diye konuştu.

Saadet Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Dursun Ali Düzenli'nin divan başkanlığında yapılan kongrede, Gültekin Soydan yeniden il başkanlığına seçildi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title