Haberler

S&P'dan Türkiye'ye Çok Önemli Uyarılar

Güncelleme:


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Türkiye'nin 'BB+' olan uzun vadeli para birimi cinsinden kredi notunu ve negatif olan kredi reyting görünümünü değiştirmedi. Son dönemde kuvvetler ayrılığına yapılan baskıların ekonomik etkilerine karşı uyaran S&P, büyümenin kırılganlığına ve borçlanmaya dikkat çekti.

KUVVETLER AYRILIĞINA BASKI EKONOMİ İÇİN RİSK

Raporda sözkonusu gelişmelerin ekonomik istikrar açısından risk oluşturacağına dikkat çekildi. Türkiye'nin kilit öneme sahip bağımsız kuruluşlarında kuvvetler ayrılığı ilkesinin erozyona uğraması, bunun yanında karar verme mekanizmasının merkezileştirilmesi, ticari güven ve ekonomik istikar açısından risk oluşturuyor ifadeleri yer aldı.

REFORMLAR YETERSİZ

S&P, hükümetin bir yapılsal reform paketini sunmasına rağmen, 2015 genel seçimlerinin ve Türkiye sınırında yaşanan jeopolitik kargaşanın ekonomik istikrar açısından risk olduğunu da vurguladı.

İÇ TALEP DÜŞÜK LİRA ZAYIFLADI

Raporda Türkiye'de iç talebin düştüğüne, Türk lirasının zayıfladığına dikkat çekildi. Son 18 ay içerisinde TL'nin dolara karşı yüzde 25 değer kaybettiği belirtildi.

CARİ AÇIK İKİ KAT ARTTI

2011'e göre 2 kat artış gösteren cari açığın GSYH'nin yüzde 5,2 oranında daralmasına neden olduğunu vurgulandı

TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ RİSK ALTINDA

Türkiye'nin büyüme potansiyelinin özellikle özel sektör ve açık döviz pozisyonunun, dış kırılganlıklardan olumsuz etkilenebileceğini kaydetti.

TÜRKİYE ÇOK BORÇLANDI

Raporda "Biz, Türkiye'nin 2007'den bu yana hizmet sektörü, gayri menkul geliştirme, inşaat ve Küçük Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) borçlandığını düşünüyoruz. Kamu ve özel inşaat harcamaları 2014'ün ilk yarısında arttı. Ancak, sonraki süreçte yatırım harcamaları geriledi." denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (25)

ertugrulmobilWeb@haberler.com:

siz kendi ulkenize bakn brakin turkiyeyi safsatalarini bize satmayn

33
13
yanıtYanıtla
ertugrulmobilWeb@haberler.com:

Anladk turkiyenin kendi topunu tufegini kendi ucagini uretmesi cok zorunuza gidiyo ama yapacak bidey yok

24
15
yanıtYanıtla
HERKES BORÇLU BANKALARA:

2015 te kriz bekliyorum ben. . gidişat hiç iyi değil. . !

18
14
yanıtYanıtla
osmaniye:

bu gerizekalılar imf yi tekrar getirmek için ne yapacağını şaşırdı. türkiye müsliman bir devlet olarak kredi notunu asla yükseltemez mesele bu. aldırış etmeden yola devam etmeli

15
16
yanıtYanıtla
manasmobilWeb@haberler.com:

bu haber daha çok 2015 seçimlerine yönelik farklı dalda bir saldırı borçlu olan bir ülke 2023 2071 vizyonu üretemez herkes işine baksın

9
13
yanıtYanıtla
adsız:

Korkacak bi şey yok. Kredi notumuzu artırmak için saraylar yapıyoruz. .

14
3
yanıtYanıtla
SeydikemerlimobilWeb@haberler.com:

Yahudi kuruluş çok iyisiniz mi diyecekti.

11
5
yanıtYanıtla
feridunmobilWeb@haberler.com:

Gizli bir kriz var ortada.halk borç bstağında.zengin daha da zengin.halkın parası kaçak saraylara gidiyor.

11
4
yanıtYanıtla
salzburg DoganMobil-ANDROID:

yanina kühle gidmeyin

7
3
yanıtYanıtla
halidmobilWeb@haberler.com:

Ekonomiz mukemmel disariya borc veriyoruz saraylar yaptiriyoruz marnaray ucuncu kopru her ilde havaalani mukemmeliz.ama bir sorun var herkezin kredi borcu var okadar oda sorun degil . Cok iyiyiz.

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title