Haberler

Rusya Savunma Bakanlığı: Bağdadi'yi Öldürmüş Olabiliriz

Güncelleme:

Rusya Savunma Bakanlığı, terör örgütünün kalesinde DEAŞ'ın lideri Ebubekir El Bağdadi'nin de öldürülmüş olabileceğini bildiriyor.

Rus savaş uçakları, IŞİD'in kalesi Rakka'da terör örgütü lideri Ebubekir El Bağdadi'nin de katıldığı toplantıyı vurdu. Gece saat 00.35'te başlayan ve 10 dakika süren saldırıda 300 IŞİD teröristinin öldürüldüğü bildiriliyor. Saldırıda IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin de öldürülmüş olduğu iddia edildi.

BAĞDADİ'NİN TOPLANTISINA HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Mayıs ayının sonunda Bağdadi'nin Rakka'da bulunduğu sırada DEAŞ liderlerinin düzenlediği bir toplantıya hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı Bağdadi'nin ölümünü doğrulatmaya çalıştıklarını duyurdu.

BAĞDADİ, 2014'TE HİLAFET İLAN ETMİŞTİ

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u kaybetmesi an meselesi olan terör örgütü, başkent ilan ettiği Rakka'ya sıkıştı. ABD'nin desteklediği YPG'liler, haftalardır Rakka'yı kuşatıyor.

Ebubekir El Bağdadi, Musul'daki El Nuri Camii'nde Haziran 2014'te hilafet ilan etmişti.

EN ÖNEMLİ KALELERİNİ KAYBETTİLER

IŞİD, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. 2014'ten bu yana Irak'ta kaybettiği alan ise yüzde 75'in üstünde. Kanlı örgüt, Irak Felluce ve Libya Sirte gibi çok önemli kalelerini yitirdi. Örgütün Ortadoğu'nun batısındaki en büyük merkezi El Bab ise, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.

DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE TERÖR SALDIRISI DÜZENLEDİLER

Küresel terör ağı IŞİD, son bir ayda İngiltere Manchester ve Londra, Filipinler Mindanao, Endonezya Cakarta, Fransa Paris ve İran Tahran'da saldırı düzenledi. Bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 200'e yaklaşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

SALDIRILARDA 2 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Rusya Federasyonu Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title