Haberler

Rum Tarafı Alarmda

Rum Milli Muhafız Ordusu ile Rum Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'nin sismik araştırma yapacağı bölgeleri ilan ettiği Navtex (Uluslararası orta frekansta gemilere seyirde tehlike ve emniyet raporları ile havaraporu tahmin ve uyarılarını otomatik olarak yazılı veren cihaz) verilerinin yayımladığı andan itibaren alarmda olduğu ve kriz masası oluşturduğu bildirildi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Simerini gazetesi, Doğu Akdeniz'de görev yapan iki Türk savaş gemisinin günlük hareketlerinin sistemli olarak kaydedildiğini ve bilgilerin doğrudan Rum Savunma Bakanlığı'na, bakanın da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e bildirdiğini yazdı. Gazete, kriz masası oluşturulduğunu ve günlük olarak bütün olası senaryolar değerlendirilerek, tepki planları hazırlandığını vurguladı. Gazete, Türk korvetinin dün ENI-KoGas'ın sondaj çalışması için Rum tarafının NOTAM verdiği bölge içerisine girip çıkmaya devam ettiğini yazdı.

Gazete, bilgi sahibi üst düzey bir Rum askeri kaynağının "Her halükarda icraatlar büyük bir hassasiyet içerisinde yapılıyor çünkü vereceğimiz tepkilerle, suni veya gerçek bir kriz yaratarak meseleyi militarize etmek istediği aşikar olan Türk tuzağına düşebiliriz" dediğine dikkat çekti.

Gazete, RMMO ve Rum Savunma Bakanlığı kurmaylıklarının analizlerden, Türk taleplerinin şu iki eksende hareket ettiği sonucunun çıktığını yazdı:

"Daha da tehlikeli gelişmeler olması korkusunun tırmandırılmasıyla Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren şirketlerin çalışmalarının kesilmesi; Siyasi düzeydeki suni anlaşmazlığın halli için üçüncü tarafların müdahale etmesi."

Gazete, böyle bir şeyin, Rum Yönetimi'ni ezelden beri kabul edilemez bularak reddettiği egemenlik haklarının müzakeresine sürükleyeceğini yazdı.

"ABD İLE ORTAK TATBİKAT TEK DEĞİL, DAHASI YAPILACAK"

Habere göre, Rum Yönetimi ve Meclisi gibi Rum Savunma Bakanlığı da, rol sahibi ülkelerin askeri ataşelerini derhal bilgilendirme mücadelesine girişti. Bunun paralelinde, Rum Yönetimi dün ABD ile ortak icra edilen arama kurtarma tatbikatı aracılığıyla "Türkiye'ye net mesajlar verildiğine" inanıyor.

Gazete, ABD ile dün yapılan ortak tatbikatın tek olmadığını, hemen önümüzdeki dönemde benzerlerinin yapılacağını, hatta Türkiye'ye daha güçlü mesajlar verilmesi için daha baskıcı faaliyetlerde bulunulacağını yazdı. - Lefkoşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nikos Anastasiadis Kıbrıs Rum Kesimi Doğu Akdeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title