Haberler

Ruble Krizi, Otellerin Umudunu Kırdı

Güncelleme:

LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - HATİCE ÖZDEMİR - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Rus ekonomisinde yaşanan sıkıntılar ve hafta içine denk gelmesi nedeniyle yılbaşında otellerde yüksek doluluk oranları beklemediklerini bildirdi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kızıldağ, turizm sektörünün ana pazarı Rusya Federasyonu'nda ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını, bunun seyahatlere de yansımaya başladığını söyledi.

Rusya'da bir takım uçakların iptal edildiği haberlerini aldıklarını anlatan Kızıldağ, "Rusya'dan yurt dışına çıkışlarda ciddi sıkıntılar var. Sadece Türkiye için değil, önceki yıllarda kasım aylarında Rusya'dan Tayland, Mısır, Dubai gibi destinasyonlara giden uçaklar dolmuş olurdu. Şu anda uçaklarda hala yer var, bazı uçaklar da iptal edilmiş durumda" dedi.

"Eskiden Rusya'dan yılbaşı için Türkiye'ye gelen uçaklar 24 Aralık'tan itibaren dolu olurdu, şu anda 29 Aralık uçaklarının bazıları hala boş" diyen Kızıldağ,  yılbaşında Antalya'daki otellerin doluluklarının yüksek olmadığını kaydetti.

"Otellerin doluluk oranı yüzde 50-60 düzeyinde kalır"

Kızıldağ, şöyle konuştu:

"Rusya pazarından yılbaşı için önceki yıllara göre çok daha az insan gelecek. Diğer ülkelerden de büyük bir hareket beklemiyoruz. Yılbaşının hafta içine gelmesi nedeniyle yurt içinde şehirler arasında da fazla bir hareket yok. Lokalde Antalya içi ve çevresinde bir hareket bekliyoruz. O da bir günlük olur. Halen bölgedeki otellerin yüzde 50'si kış sezonu nedeniyle kapalı ve düşük kapasite ile çalışıyor. Tahminim, otellerin doluluk oranı yılbaşında yüzde 50-60 düzeyinde kalır."

Rusya Federasyonu'nda yaşanan ekonomik krizin yanı sıra bu ülkenin AB ile ABD ile yaşadığı sorunların Avrupa ekonomisi için de ciddi bir baskı yarattığını dile getiren Kızıldağ, "Rusya'daki kriz ve Avrupa ve ABD ile yaşadığı sorunlar devam ederse turizm pazarı açısından Avrupa'da da sorunlar yaşayabiliriz. 2015 turizm sektörü açısından zor bir yıl gibi görünüyor" diye konuştu.

"Arzu edilen hareketlilik yok"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da yeni yıl öncesi kış otelleri ve yılbaşı programı yapan tesislerde hareketlilik yaşandığını söyledi.

Türkiye'ye 50'den fazla ülkeden turist geldiğini ancak Noel'de genelde Avrupa ülkelerinden turistleri ağırladıklarını kaydeden Ayık, "Dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler ortada, geçen yıla göre doluluk az, arzu edilen hareketlilik yok" dedi.

Ayık, Rus Rublesi'nin ABD Doları karşısında değer kaybetmesinin etkilerinin yaz sezonununda iyice hissedileceğini sözlerine ekledi.

Üç turistten biri Rus

Yılın 11 ayında 11 milyon 790 bin 954 turistin ziyaret ettiği Antalya'ya gelen her üç turistin biri Rus.

Ocak-kasım döneminde Antalya'yı 3 milyon 479 bin 705 Rus gelirken, bunu 2 milyon 911 bin 823 kişiyle Almanlar, 541 bin 821 kişiyle de Hollandalılar takip etti.

Söz konusu dönemde kente İngiltere'den 444 bin 682 kişi, İsveç'ten 373 bin 407 kişi, Ukrayna'dan 285 bin 550 kişi, Kazakistan'dan 269 bin 115 kişi, Belçika'dan 267 bin 573 kişi, Polonya'dan 243 bin  kişi, Norveç'ten ise 226 bin 174 kişi geldi.

Kentte alışveriş merkezleri yılbaşı için süslendi

Öte yandan Antalya'da bulunan alışveriş merkezleri de yılbaşı için süslendi. Alışveriş merkezlerinin içi ve dışı, süslemelerle güzelleştirildi

Süslemelerde kutup ayısı, çam ağaçları, balonlar, kardan adam, hediye kutuları da kullanıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Türkiye Yılbaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title