Haberler

RTÜK'ten Show TV'ye Büyük Ceza

Güncelleme:

RTÜK, iki eşini öldüren kişinin konuk edildiği Seda Sayan'ın programına, para cezası verdi. Show TV reklam gelirinin yüzde 1 ve 2'si oranında ceza ödeyecek.

RTÜK iki eşini öldüren şahsı canlı yayında konuk eden ve ''Hiç bu kadar güler yüzlü katil gördünüz mü?'' diye soran Seda Sayan'a cezayı kesti. Show TV reklam gelirinin yüzde ikisi ve yüzde 1’i oranında para cezası ödeyecek. Bu tutarın yaklaşık 800 bin lira olduğu ifade edildi.

"YAYINLAR SUÇ İŞLEMEYİ ÖVEMEZ"

Üst Kurul "Yayınlar suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz" ve "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" maddelerinin ihlal edilmesini gerekçe gösterdi.

RTÜK ÜYESİ SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

RTÜK üyesi Ali Öztunç, Show TV’de yaptığı programda iki eşini öldüren kişiyi canlı yayına çıkaran Seda Sayan’ın programına yüksek miktarda para cezası uygulanmasına karar alındığını açıkladı.

Ali Öztunç’un konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Seda Sayan'ın çokça tartışılan programı ile ilgili dosya karara bağlandı. Sayan'ın programına suçluyu övücü yayın ve kadını istismar eden yayın gerekçesiyle yüksek miktarda para cezası uygulanması kararı alındı. Kamuoyuna duyurulur."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Seda Sayan Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Yesilcam:

SEDA SAYAN;A ;EKRANA MEN CEZASI VERSEYDIN;RTÜK!

40
1
yanıtYanıtla
AZ mantık az:

Yazık be abi reyting için yapmıcakları halt yok adam resmen annesinin katiliyle tartışıyor ekrandakiler bunu izliyor yuh be programının belasını versin Allah ya

28
0
yanıtYanıtla
zorba zorla:

bu kadina artik probram yaptirmayin iyi aile yim diyen allaah tan korkuyorum diyen herkes bu kadini izliyor ve cocugu özendikce laf coluguna cocuguna laf ediyor yeter artik bu kadindan biktim adnan oktay gibileri cıkartip dini istismar ettiriyor yaziklar olsun ona program yaptiranlara

27
0
yanıtYanıtla
xx:

Bu kadından nefret ediyorum o adamdan da. .

23
1
yanıtYanıtla
anıl:

aman ne ceza ama!! şaka gibi. . . millete kol gibi geçiriyorsunuz ama işin bu kısmına gelince rtükteki şahsiyetler sanırsam kuyumcu terazisi kullanıyorlar!!!

21
1
yanıtYanıtla
irem:

artık bu seda sayanı görmekten bıktık yayın tamamen kaldırılmalı ceza az bile en güzel ceza hiç porogram yapamıyacak olması

18
1
yanıtYanıtla
rrrrrrrrr:

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kadırgalı seda:)))))))))))))

18
1
yanıtYanıtla
X1:

Ekrandan Kaldırılmalı Seda Sayan

16
0
yanıtYanıtla
mavi:

oh olsun

14
2
yanıtYanıtla
Ata Askeri:

Cezalarin enbüyügünü verseydi rütük bu sedaya sevimsiz sey sunuculuk yaptigini saniyor ama insanlari birbirine düsürüyor

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title