Haberler

Rotterdam'da Bir İşyerine Asılan Erdoğan Posterlerini Polis İndirdi

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konuşma yapmasına izin verilmeyen, dahası Kaya'nın tüm diplomatik kurallara aykırı olarak onlarca polisle rehin alıp Almanya'ya sınır dışı edildiği Hollanda'nın Rotterdam kentinde ilginç bir eylem düzenlendi.

ERDOĞAN TÜRK DEVLETLERİ ASKERLERİYLE

Kentte bir hafta önce kapatılan ve bir Türk'e ait olan bahis oyunları acentesinin duvarlarına ve vitrinine dün gece saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri asıldı.

Posterlerin ikisinde Erdoğan'ın yalnız başına çekilmiş fotoğrafları yer alırken, iki posterde ise Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in birlikte çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

En ilginç afiş ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe Külliyesi merdivenlerinde tarihteki Türk devletlerinin temsili askerleriyle çektirdiği fotoğrafın afişiydi.

TÜRK BAYRAĞI VE KIRMIZI HALI

Tepkisini daha ileri götüren acente sahibi, yüksek bir yere Türk bayrağı asarken, Kapıya da kırmızı halı ve protokol şeridi çekti.

HEM DESTEK HEM TEPKİ GELDİ

Ancak acente ve afişlerin fotoğrafları kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Kentteki Türkler ve sağduyulu Hollandalılar yapılan eyleme destek verirken, Irkçı gruplar polisi afişlerin indirilmesi için göreve çağırdı.

POLİS OPERASYON DÜZENLEDİ

Polisin bu posterlere müdahalesi de gecikmedi. Bugün olay yerine giden polis ekipleri, posterleri söktü. O anlar, kameralar tarafından da kaydedildi.

EMRİ BELEDİYE BAŞKANI VERDİ

Polis sözcüsü, posterlerin Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb'in isteği üzerine ve "kamu düzeni için sorun yaratabileceği" bilgilerinin alınmasından sonra indirildiğini savundu.

"ZARAR VERMEDİK DİKKATLİCE KATLADIK"

Hollanda medyasına konuşan polis sözcüsünün, asılan posterlerin destekçiler ile muhalifler arasında gerilime yol açtığı ve bölge sakinlerini riske soktuğu yönünde yeni bir bilgi aldığı ve belediye başkanı, polis ve savcının posterlerin derhal kaldırılmasına karar verdiğini belirtti. Polis sözcüsü, posterlerin "dikkatle indirilip muntazam biçimde katlandığını" vurgularken posterlerin binadan "koparılmadığını ve parçalanmadığını" da söyledi.

Kaynak: Haberler.com

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Hollanda Almanya Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title