Haberler

Ricciardone: Türkiye El Nusra'ya Göz Yumdu

Güncelleme:

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ricciardone, "Türkiye'yi El Nusra'ya yardım etmeyin diye uyardım ama Türkiye, El Nusra ve Ahrar-u Şam'ın sınır geçişine göz yumdu." dedi.

Abd'nin eski Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Washington'da katlıdığı bir konferansta, büyükelçilik döneminde ' Türkiye'ye El Nusra'ya yardım etmeyin' uyarısında bulunduklarını ancak Türk hükümeti El Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam militanlarının sınır geçişlerine göz yumduğunu söyledi.

"TÜRKİYE GÖZ YUMDU"

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi'nin düzenlediği konferansta konuşan Ricciardone, kendisine yöneltilen Suriye konusunda Türkiye-ABD ilişkileri içerikli bir soruya verdiği yanıtta, Suriye'deki muhalif gruplardan ABD'nin 2012 yılında terör örgütü listesine aldığı El Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam'a yardım edilmemesi gerektiğini Türk yetkililere ilettiklerini söyledi. Ricciardone bu uyarıya karşın Türk hükümetinin söz konusu örgütlerin sınır geçişlerine göz yumduğunu savundu. Ricciardone, "Türklerle farklı fikirlerde olmayı kabul ettik. Türkiye, Nusra gibi örgütlerle çalıştı. Ama biz bu grupları tanımadık ve çalışmadık" diye konuştu.

RENKLERİN ANLAMINI AÇIKLADI

Türkiye'de 3 yıllık görevi bittikten sonra geçtiğimiz Temmuz ayında emekli olan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Suriye'de Esad rejimine muhalif grupları renklere göre ayırdıklarını, kırmızı ile işaretlenenleri açık düşmanlar, sarı ile işaretlenenleri ortadakiler, yeşil ile işaretlenen grupları ise güvenilir dostlar olarak nitelediklerini belirtti.

"TÜRKİYE SINIR GEÇİŞİNE İZİN VERMEMELİ"

NATO üyesi ve ABD'nin stratejik ortağı Türkiye'nin sarı grupta yer alan birimleri ikna ederek yeşil grupta yer almalarını sağlayabileceğini düşündüklerini belirten Ricciardone, "Sizin ikna edilebilir olarak gördüğünüz birçok grubu biz limitlerin ötesinde kabul ediyoruz. Onlarla da çalışmamız mümkün değil. Sizin de onlarla çalışmamanız iyi olur. Bu grupların sınırlarınızdan geçmesine de izin vermemeniz gerektiğini düşünüyoruz" dediklerini anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Francis Ricciardone El Nusra Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (8)

Polat AS:

Sizin pkk ya göz yumduğunuz gibimi? Şer odağı.

25
5
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

herkes biliyor ama bizim halk oğrenmek ve kabüllenmek istemiyor.

20
7
yanıtYanıtla
asd:

pkk yı desteklerken iyiydi değil mi şerefsiz

yanıt0
yanıt0
ÇİN MALI BUNLAR:

KARIŞTIR BAKALIM MİKSER KILIKLI ADAM KARIŞTIR.

12
10
yanıtYanıtla
cemal:

eğer bızım ülke bunlara silah vermişse veya destek vermişse orda ölen başları kesilen binlerce insanın ahı enınde sonunda bızden çıkar. Allah hesabını uzaklaştırır zamana yayar ama gördürür.

15
5
yanıtYanıtla
İPEK:

SİZ İSRAİLE DEVAMLI HEM GÖZ YUMUYORSUNUZ HEM ASKERİ YARDIM YAPIYORSUNUZ. . . . . . . . . .

11
6
yanıtYanıtla
Tatar:

BİR DİPLOMAT, HELE HELE BÜYÜKELÇİ DÜZEYİNDE BİR DİPLOMAT, BU TÜR AÇIKLAMALARI BULUNDUĞU ÜLKEDEN AYRILDIKTAN SONRA ASLA DİLE GETİRMEZ, YAKIŞIK ALMAZ, AMA BU O KİŞİNİN ADAM OLUP OLMADIĞINA BAKAR.

9
7
yanıtYanıtla
fahri:

Richardione nin düşünceleri süper güç olan bir devletin görüşlerini temsil ettiğinden önemli. Ama sonuçta o da kendi devletinin çıkarları bağlamında bakıyor. Türkiye hükümeti onu dinlemek zorunda değil. Ama söyledikleri içinde katılmadığım nokta Türkiye nin kimi destekleyeceğine , özellikle de ABD desteğinin azaldığı bu dönemde, Türkiye den başkası karar veremez. Ama katıldığım nokta ise şudur, bu grupların hiçbirisi sınırlarımızdan içeri alınmamalıydı. Bence herşey dışarıda yürütülmeliydi. Bunun için de hala geç kalınmış değil. Tüm silahlı örgüt mensupları, mülteciler özellikle de suç kaydı olanlar ya da yurda girip suç işleyenler, sınırdışı edilebilir.

5
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title