Haberler

Ressam Galip Özgören, Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açtı

Ressam Galip Özgören, Sanko Sanat Galerisi'nde kişisel resim sergisi açtı.

Sanatçının 26 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi ve Sanko Tekstil Yönetim Kurulu Asistanı Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Seçili Kurul Üyesi Aslı Özen ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sanatsız kalan milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir" sözleriyle konuşmasına başlayan Kaymakam Aydın, sanatın ne kadar canlı tutulursa, gelecek nesillere miras bırakma adına o kadar önemli olduğunu, bunun da sanatçıya verilen değerden geçtiğini söyledi.

Gaziantep'te göreve başlayalı iki ay olduğunu, şehrin sanat ve kültürel hayatı, sosyal yaşamla ilgili izlenimlerinin olumlu olduğunu belirten Aydın, "Burada huzur ve mutluluk var. Sergi de bunun yansımalarından birisidir Sanatçımıza teşekkür ederim" dedi.

Gaziantep doğumlu olan ressam Galip Özgören de konuşmasında, uzun yıllar sonra bu sergi açılışı dolayısıyla memleketine gelmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Uzun yıllar reklamcılık, grafikerlik yaptığını ama resimden hiçbir zaman kopamadığını anlatan Özgören, "2004 yılından sonra resme biraz daha hız verdim, 220'ün üzerinde resim yaptım. Sanat vesilesiyle Gaziantep'te bulunmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Özgören, resim tekniği hakkında bilgi verirken, canlı renkler kullanmayı sevdiğini, insan unsurunu tabiatla birleştirip realist çalışmaya özen gösterdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Aydın, sanatçıya Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan "Belkıs Zeugma Mozaikleri" isimli bilimsel kitabı hediye etti.

SANATÇI

Gaziantep'te 1948 yılında doğan sanatçı Özgören, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi) Grafik Sanatlar Bölümü'nü bitirdi.

Öğrencilik yıllarından başlayarak 17 yıl süreyle uluslararası bir reklam ajansında grafik sanatçısı olarak çalışan Özgören, aynı zamanda bu yıllarda grafik yönelimli resim çalışmalarına da başladı.

Sanatçı çalışma hayatının ileri bir safhasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde MBA derecesini aldı. Kurmuş olduğu Nicetomeetyou Advertising Reklam Ajansı'nın sahibi ve yöneticisi olarak 16 yıl reklam sektörüne girişimci olarak hizmet verdi.

Sanatçı halen, Nicetomeetyo Advertising and Management Consultancy kimliği ile proje bazında reklamcılık ve yönetim danışmanlığı da yapmaktadır.

Son yıllarda resim çalışmalarına ağırlık veren sanatçı, çalışmalarında "insan" unsurunu öne çıkarmayı tercih ederken, mekan olarak ise İstanbul'un hemen her köşesini kullanmayı hedefliyor.

2013 Innsbruck Avusturya Art Fair'e de katılan sanatçı, fuarda üç yapıtını sergiledi.

Özgören'in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılacak sergisi, 12 Aralık'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selami Aydın Gaziantep Şahinbey Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title