Haberler

Rektörden Askerlik Önerisi: Öğrenciyken Gidilsin

Güncelleme:

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyken askerlik yapabilmelerini sağlayacak projesiyle Bakan Yılmaz'ı ikna etmeyi başardı.

Bedelli askerliğin tartışıldığı bugünlerde Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'den sürpriz bir öneri geldi. Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyken askerlik yapabilmesini öngören projeyi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a anlattı.

BAKAN YILMAZ OLUMLU YAKLAŞTI

Yılmaz'ın öneriye olumlu yaklaşıp "tartışılabilir" bulmasının ardından Tuncer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den randevu istedi. Tuncer'in öğrencilerin üniversitede okurken askerlik görevini yapabilmelerini sağlayacak projesinin ayrıntıları şöyle:

3 YAZ, 2'ŞER AY

Projenin amacı üniversitelerdeki erkek öğrencilerin askerliklerini, öğrenimleri sırasında yapmalarına fırsat vererek mezuniyetten sonra iş hayatına atılmaları. Askerlik eğitimi, esas olarak yaz dönemlerinde ve 2'şer aylık sürelerle yapılacak. Askerlik süresi 6 ay (3 yaz) olarak planlanıyor.

ASKERLİKTEN KAÇMAK İÇİN UZUN SÜRELİ ÖĞRENCİ OLUYORLAR

Yükseköğretime her yıl 350 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Tuncer şunları söyledi: "Yarısının erkek olduğunu düşünürsek yılda yaklaşık 175 bin erkek öğrenci üniversiteye giriyor. Bir kısmı askerliği ertelemek için öğrenciliği meslek haline getirmiş. Bu modelle öğrenciler üniversiteyi erken bitirmek için motive olacak."

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Cevdet Yılmaz Murat Tuncer Güncel Haberler

500

Yorumlar (66)

adgereksiz:

Bir kere askerlikten yırtmak için okuyanlar kanı bozuklar. . . İkincisi, okurken askerlik yapıp iş hayatına atılmak! Hangi iş hayatı iş mi var?Yoksa öğrenci harçlığınla iş mi kuracak genç?18 Ay askerlik yaptım seve seve. . . Askerliği kepaze ettiler. . . . .

15
20
yanıtYanıtla
Suat:

Böyle aptal bir fikir ne görüldü ne duyuldu :D Askerliğimi doğuda iç güvenlik bölgesinde icra ettim, 3 ay komanda eğitimi katılmış olduğum birlikte 1 ay oryantasyon aldım. Tam eğitim aldım artık vatan görevini layıkı ile icra ederim diyecek vakit Askerliğim bitti. Bunlar film arası gibi Askerlik yapmya kalkıyor. . Birde prof olacak yazık sana. . .

11
14
yanıtYanıtla
m.arslan:

ya siz bu askerliği evde yaptırsanız iyi olur. ne gerek var evden dışarı cıkmaya

10
14
yanıtYanıtla
Cenk:

bunlar tätile gitmiorlar gerizekalilar Askere gidiyorlar askerocaginida oyuncak ettiniz

9
15
yanıtYanıtla
ÜniversiteliMobil-IOS:

Çok doğru bir uygulama olur. Dünya'da barış olsa askere de gerek olmayacak

14
7
yanıtYanıtla
ottoMobil-ANDROID:

zorunlu askerlik tamamen kalkmalı devletin ihtiyacı varsa parasıyla almalı işsizlikte azalır

15
6
yanıtYanıtla
insan evladi:

VATAN SEVMEK ASKERLIK YAPMAKLA OLMUYOR. . . SIZ YAPTINIZ DIYE HERKES YAPMAK ZORUNDA MI ? yapmasaydiniz. . . ben gitmek istemiyorum belki arkadas. . . git yillarca oku, calis, sinavlara gir densizin biri gelsin sana hergun hakaret etsin, yerleri temizletsin. patates sogan soydursun, keyfine gore yerlerde surundursun. . . sanki askerde baska bir sey yaptigimiz var. . . hergun silahli egitim yapiliyor sanki. . . gidiyor tuvalet temizliyor, yerlerde surunuyor, saatlerce ayakta dikiliyor neymis vatan koruyormus, hadi ordan bee. . . turkiyede askerligin ne oldugunu bilmesek inanacaz. . . .

16
5
yanıtYanıtla
İBRAHİM KIYAKOĞLU:

ÇOK AKILLICA BİR DÜŞÜNCE HOCAMIZI KUTLUYORUM. . .

14
6
yanıtYanıtla
zor:

lise 19 yaşında bitiyor 2 yıl hazırlanma 21 ve 5 yıl üniversite 26 sonra 2 yıl kpss hazırlanma 28 sonunda da 6 ay askerlik 28, 5 yaş sonra derler bu gençler neden evlenmiyor gençler ne yapsın

20
0
yanıtYanıtla
hazineyi kemirmekten vazgeç:

kimse askerden kaçmaz yalnız şurada askerliğini yapacaksın diye dayatıp orada vurduruyorsa kimse askerlik yapmak istemez. askerlerde zaten subay ve astsubayın hizmetkarı oluyor. . askerliği ha doğu sınırında yapmıssın ha boş tüfekle savaşa gitmişsin aynı şeydir. . 20 seçenek versin beyendiği yerde askerlik yapsın. . sen dayatırsan bu gençler askere gitmez. . enayi değiliz kendimizi hedef edecek kadar. . . 400 bin subay astsubayın var onlar gitsin

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title