Haberler

Ramazan'da Artan Gıda Denetimleri Meyvelerini Veriyor

Ramazan ayında gıda tüketiminde yaşanan artış dolayısıyla durumu fırsata çevirmeye çalışan ve halkın sağlığını tehlikeye atan gıda sahtekârlarına İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri göz açtırmıyor.

Ramazan ayında gıda tüketiminde yaşanan artış dolayısıyla durumu fırsata çevirmeye çalışan ve halkın sağlığını tehlikeye atan gıda sahtekarlarına İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri göz açtırmıyor.

Ankaralıların sağlıklı gıdaya ulaşabilmesini sağlamak için 7 gün 24 saat görev başında olan gıda denetim ekipleri, Yenimahalle'de bir işletmenin artık ve bayat ekmekleri kullanarak sağlıksız bir şekilde galeta unu üretimi yaptığını tespit etti. Ekipler, işletmede bulunan 20 çuval bayat ekmek ve 45 çuval galeta ununa imha edilmek üzere el koyarak işletmeye 5996 Sayılı Kanun gereği toplam 5.320 TL idari para cezası uyguladı. Ayrıca, bir markette de son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu tespit eden ekipler, satışa sunulan son tüketim tarihi geçmiş ürünleri de imha ederek işyerine 1.329 TL idari para cezası uygulandı.

Ramazan ayı nedeniyle gıda üretim ve satışlarında artışlar yaşandığını dikkate alarak gıda denetim ekiplerinin her an göreve hazır olduğunu vurgulayan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, "Gıda güvenliği ve halk sağlığı, üzerine titrediğimiz bir konu. Halkın sağlığıyla oynayanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimsenin tarihi geçmiş, etiketsiz ve sağlıksız ürün satmasına fırsat vermeyeceğiz. Denetimlerimiz bu doğrultuda hız kesmeden devam edecek." dedi.

Ramazan ayı başından bu yana üretim yerlerine yönelik 1.149, satış yerlerine yönelik olarak da 1640 olmak üzere toplam 2789 denetim yaptıklarını ifade eden İl Müdürü Temel, Ankaralıların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimleri kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizerek "Denetimlerdeki başarımız Ankaralıların konuyla ilgili hassasiyetine bağlı. Denetimlerin etkinliğinin ve verimliliğinin artması için Ankaralıların bir gıda denetçisi gibi hareket etmelerini; tarihi geçmiş, ambalajsız, etiketsiz ürünleri İl ve İlçe Müdürlüklerimizle Alo Gıda 174 hattına ihbar etmelerini istiyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhsin Temel Yenimahalle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title