Haberler

Putin, Sırbistan'a Gidiyor

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Ekim perşembe günü Sırbistan'a günübirlik resmi ziyarette bulunacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Ekim perşembe günü Sırbistan'a günübirlik resmi ziyarette bulunacak. Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç tarafından, "Belgrad Taarruzu'nun 70. yılı ile Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümü" nedeniyle düzenlenecek etkinler için davet edilen Putin, perşembe günü geleceği Belgrad'da askeri törenle karşılanacak.

Nikoliç'in yanı sıra, Başbakan Aleksandar Vuçiç ile de görüşecek olan Putin, Belgrad Taarruzu'nun 70. yıldönümü kapsamında düzenlenecek törende konuşma yapacak. Nikoliç, Putin'e Sırbistan Yüksek Devlet Nişanı takdim edecek.Putin ile beraber Belgrad'a gelecek olan Rus heyeti ise Sırbistan yetkilileriyle birçok uluslararası anlaşma imzalayacak.

Sırbistan yönetimi, Putin'in ziyareti nedeniyle Belgrad'da özel güvenlik önlemleri alındığını açıkladı. Putin daha önce, 2001 ve 2011 yıllarında da Sırbistan'ı ziyaret etmişti.Sırbistan Başbakanı Vuçiç, daha önce yaptığı açıklamalarda, Putin'in Belgrad ziyaretini "Sırbistan ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi" olarak değerlendirmişti.

Sırbistan'ın Avrupa Birliği'ne üyelik yolunda ilerlemeye devam edeceğini belirten Vuçiç, ülkenin çıkarları doğrultusunda Rusya ile mevcut siyasi, ekonomik, kültürel ve diğer ikili ilişkilerine saygı duyulması gerektiğini ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title