Haberler

PTT ve Vakıf Katılım Arasında Para Transferi Anlaşması

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

PTT ve Vakıf Katılım'ın para transferi konusunda iş birliği yaptığı 'ParaPosta"nın imza töreni yapıldı.

İstanbul'daki basın toplantısına PTT Genel Müdürü Yusuf Bozgeyik, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney katıldı.

'PTT 'EFT' SİSTEMİNE DAHİL OLMUŞ OLUYOR"

Toplantıda "ParaPosta" hakkında bilgi veren Vakıf Katılım Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney, 'İmzalamış olduğumuz bu protokolle aslında PTT, 4 bin 7 yüze yakın iş yeri üzerinden bankalar arası elektronik fon transferi dediğimiz 'EFT' sistemine dahil olmuş oluyor. Türkiye'nin her yerinden, her hangi bir bankanın, her hangi bir şubesinden posta çeki hesaplarına EFT havalesi yapılabilir hale gelecek. Aynı şekilde de PTT'nin bu işyerleri üzerinden Türkiye'de her hangi bir bankanın her hangi bir şubesindeki her hangi bir hesaba çok rahat EFT işlemi yapılacak. PTT ve bizin aramızda online bir muhabirlik ilişkisi söz konusu. Burada da bizim müşterilerimiz PTT şubelerine gittiklerinde bizdeki hesapları üzerinden işlemler yapabilecekler. İlk etapta bunun dağıtım kanallarını diğer platformlarda başlangıç noktasında yokuz ama önümüzdeki dönemde bunu da geliştireceğiz" dedi.

'DAHA ÇOK BİREYSEL TARAFI GELİŞTİRECEK BİR MEKANİZMA"

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş ise, 'Bizim mevcut portföyümüz daha çok ticarilere yönelik. Bu taraf bireyseli güçlendirecek bir mekanizma çünkü PTT şahısların çok ciddi anlamda kullandığı bir kanal. PTT emekli promosyonları tarafında da ciddi anlaşmalar yaptılar ve bir müşteri portföyü oluştu. Emeklilere hizmet verme adına bize de bu iş birlikteliğinden dolayı bir pay düşüyor. Daha çok bireysel tarafı geliştirecek bir mekanizma" şeklinde konuştu.

PTT Genel Müdürü Yusuf Bozgeyik de 'İki kurumda heyecanlı bütün yöneticileriyle, bütün çalışanlarıyla. İki kurumda bu ülkeye değer koymak için ritimli bir şekilde çalışıyor. Ne yapabiliriz, nasıl ve ne kadar zamanda yapabiliriz diye düşündük. Hep birlikte büyük bir gayret ile bu işi gözdük. Çok büyük bir flörtümüz olmadı, hemen masaya oturduk" diye konuştu.

ÜRÜN NASIL KULLANILACAK?

PTT ve Vakıf Katılım arasında yapılan işbirliği kapsamında PTT ile bankalar arası Türk Lirası cinsinden yapılacak çift yönlü para transferleri işlemleri Vakıf Katılım'ın bankacılık altyapısının kullanılacağı ParaPosta sistemi ile kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

PTT'de hesabı olanlar;

PTT işyerlerinden veya kurumun interaktif kanallarından Posta Çeki Hesabı veya Kredili Mevduat Hesaplarını kullanarak isme, hesaba, IBAN'a ve Kredi Kartına Türk Lirası cinsinden para gönderim hizmetinden faydalanabilecekler.

PTT'de hesabı olmayanlar;

PTT İşyerlerinden nakit olarak İsme, Hesaba, IBAN'a ve Kredi Kartına TL para gönderim hizmetinden faydalanabilecektir.

Sistem üzerinden yapılacak tüm işlemlerde; ? Para transferlerinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi veya transferin karşı banka tarafından iade edilmesi durumunda, gönderen kişinin cep telefonuna SMS ile bildirim yapılacak.

Müşteriler, Vakıf Katılım tarafından bu konuda özel olarak oluşturulan ve 7/24 hizmet verecek 0850 582 69 51 numaralı çağrı merkezini arayarak transfer işlemleri hakkında detaylı bilgi alabilecekler.

Artık bankalardan PTT Posta Çeki Hesabına da para transfer edilebilecek:

Vakıf Katılım ve PTT arasında yapılan işbirliği kapsamında, yurt içi bankalardan PTT'ye kolay ve hızlı bir şekilde Türk Lirası cinsinden para transferi yapılabilme imkanı da getiriliyor.

Yurt içi bankalardan, Vakıf Katılım'ın Merkez Bankası nezdinde tanımlayacağı PTT işyerine gönderilecek Türk Lirası cinsinden transferler, online olarak müşterilerin PTT'deki Posta Çeki Hesaplarına aktarılacak.

PTT'de hesabı olmayanlar ise PTT'ye gönderilecek isme Türk Lirası cinsinden para transferlerini, PTT işyerlerinden nakit olarak çekebilecekler.

Anlaşma kapsamında Vakıf Katılım müşterilerine, internet ve mobil şubeleri için tasarlanan 'PTT Transfer Menüsü" ile hızlı bir şekilde PTT'ye para transferi yapma imkanı da sunuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title