Haberler

Poyrazlı'dan Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 60'ın üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanı olarak seçileceğini söyledi.

Ağustos ayının ilk haftası Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir'de halka sesleneceğini ifade eden Poyrazlı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini şöyle değerlendirdi: "Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız seçim öncesinde Anadolu'nun hemen hemen tüm illerine giderek seçim çalışmalarına başladı. 2 Ağustos günü saat 14: 00'de Kuva-yı Milliye Meydanı'nda miting olacak. Başbakanımız Balıkesirli seçmenlerine seslenecek. Biz Başbakanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesini can-ı gönülden arzu ediyoruz. İnşallah 10 Ağustos'ta yapılacak ilk tur oylamasında seçilebilmesi için üzerimize ne düşüyorsa görev olarak onları yerine getirmek için çalışacağız."

"İLK TURDA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ GERÇEKLEŞİR"

Başbakan Erdoğan'a sadece AK Partililerin oy vermeyeceğini ifade eden Poyrazlı, şunları söyledi: "Çeşitli şirketler tarafından anketler yayınlanmaya başladı. Anketlerde birbirine yakın neticeler var. Benim kanaatim ilk turda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 60'ın üzerinde bir oy ile Cumhurbaşkanı seçilecek. Yerel seçim oy oranlarını bu seçime endekslemek doğru olmayacaktır. Biz, Balıkesir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 40'a yakın bir oy oranı ile kazandık. Yerel seçimin kendine göre yerel manada adaylar ön plana çıkabiliyor. Oy oranınız adaya bağlı düşebiliyor ya da çıkabiliyor. Yerel seçimlerin genel seçimlerde ya da Cumhurbaşkanlığı seçimlerine örtüşmesi zor. Genel ya da yerel seçimlerde başka partiye oy vermeyi düşünecek bir çok seçmen bu seçimde Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması için oy verecek. Oy verirken mevcut 3 adayı vatandaş tartacak. Kim bu işe layıktır, kim bu işi daha iyi yapabilir buna göre oy verecek ve tercihini de ona göre yapacak. Bence ondan dolayı Başbakan yüzde 60'ın üzerinde oy alacak. Başbakanın ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak söylenirken hep 'AK Parti'nin adayı' diye lanse ediliyordu. Şimdi gelinen noktada Başbakan AK Parti'nin adayı olmaktan çıktı. Tüm partilere oy vermiş kişilerin adayı haline geldi. BDP'nin adayı belli bir bölgenin adayı gibi, bir tanesi de CHP ve MHP'nin adayı gibi kaldı"

7 İLÇEDE DEĞİŞİM

Balıkesir'in 7 ilçesinde AK Parti yönetiminin değiştiğini kaydeden Poyrazlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "30 Mart seçimleri ile genel merkez düzeyinde değişiklikler oldu. Teşkilat Başkanımız Ekrem Erdem, Ar-Ge Başkanı oldu. Arge-Başkanı Süleyman Soylu da Teşkilat Başkanı oldu. Bunun ardından Türkiye'de de bazı değişiklikler oldu. 7 ilçede değişikliğe gittik. Bu ilçeler başarısız ilçeler onlar değiştiriliyor gibi bakmamak lazım. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Balya, Manyas ve Erdek'te yönetim değişti. Mesela Gömeç ve Burhaniye'de belediye başkanlığını kazandık. Demek ki başarı ya da başarısızlık tek başına kriter değil. 2015 yılında bir milletvekili seçimi var. Elimizdeki kadrolar 2015 seçimi için yeterli biz yavaş yavaş 2019 seçimlerini düşünüyoruz. AK Parti'yi bu seçimlere götürecek teşkilatları kurmayı düşünüyoruz. Biz de bir de 3 dönem kuralı var. Teşkilatlarda 3 dönem üst üste görev yapamıyorsunuz. Yorulan arkadaşlarımızı kenarda dinlendiriyoruz. İyi olacağı kanaatindeyiz. Oturanın bir daha kalkmadığı, koltukların babadan oğula geçtiği dönemler AK Parti ile geride kaldı." - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mahmut Poyrazlı Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title