Haberler

POMEM İşlemleri Krize Dönüştü

Güncelleme:

Polis Akademisi'ne 2 bin 500 polis adayı alımına ilişkin sınavda kriz çıktı. İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yönetmelik değiştirerek 2 bin 500 komiser yardımcısı almanın önünü açtı.

EMNİYET'İN 7 YILLIK İHTİYACINA DENK GELECEK ALIM İÇİN SADECE 3 İLE HAK TANINDI

Emniyet'in yedi yıllık ihtiyacına denk gelen bu komiser yardımcılarının alımı için ise sadece üç ile özel hak tanındı. Alımlara sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler başvurabildi. Başvuru süresi 17 Ekim'de doldu. İtirazlara rağmen İçişleri Bakanlığı diğer illere de bu hakkı tanımadı.

Bu durum, diğer illerde polislik hayali kuran üniversite öğrencilerinde hayal kırıklığı yaşanmasına yol açtı. Öğrenciler de, soluğu Danıştay'da aldı.

İPTAL DAVASI AÇTILAR

Gaziantep, Konya, Adana, Erzurum gibi pekçok ilden kendileri de başvuru şartlarını taşıdığı halde, üç ile imtiyaz tanınması nedeniyle başvuru yapamadıklarını belirten öğrenciler, Danıştay'a iptal davası açtı.

Dilekçede şöyle dendi: "Polis akademisi FYO (Fakülte Yüksek Okul) başvuru şartlarım tuttuğu için başvurmak istiyorum. Yalnız son çıkan yönetmelikle FYO'ya başvuru yapabilmek için Ankara, İstanbul, İzmir illerindeki üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarındaki lisans öğrencileri başvuru hakkına sahip olmuştur. İlgili yönetmeliğin aynı şartları taşıyan başka illerdeki lisans öğrencilerine de başvuru hakkı tanımadığı için yönetmeliğin durdurulması ya da iptali için bilgi ve gereğini arz ederim." dendi.

360 ÖĞRENCİNİN KAZANILMIŞ HAKKI ELİNDEN ALINDI

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı 17 Aralık sonrası, polis kolejinden mezun öğrencilerin Polis Akademisi'ne devamını engelleyen bir düzenleme yapmıştı.

* Bu çerçevede, 360 öğrencinin kazanılmış hakkı olan Akademi'ye devam imkanı alınırken, mülakatla sadece 80 kişi Akademi'ye alındı.

İLK 20'YE GİRENLERE ÇOK DÜŞÜK MÜLAKAT NOTLARI VERİLDİ

* Kolejde ilk 20'ye girip derece yapanların tamamına çok düşük mülakat notları verildi. İlk 20'den hiçkimse Akademi'ye kayıt yaptıramadı.

SON SÖZÜ YARGI SÖYLEYECEK

* Kolejden mezun öğrencilerin Akademi'ye geçişini engelleyen yönetmeliğe "Bu kadar komiser yardımcısına ihtiyaç yok" gerekçesi gösterildi. Ardından ise, 2 bin 500 komiser
yardımcısının alımı için açılan sınavda da, sadece üç büyük ildeki öğrencilerin başvurusu kabul edildi.

Sınavda son kararı ise yargı söyleyecek. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

İçişleri Bakanlığı İstanbul İzmir Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title