Haberler

    Polisleri Zora Sokacak Müfettiş Raporu

    Müfettişler, gözaltındaki polislerle ilgili istihbarat şubenin dinleme kayıtlarını inceledi.

    Mülkiye Müfettişleri ve Polis Başmüfettişlerince İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde inceleme yaptığı ve bir rapor hazırladığı ortaya çıktı. İncelemenin ardından hazırlanan rapor, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma dosyasına da girdi. Müfettişler raporda, İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki görevlilerin, Telekomünikasyon yoluyla yapılan önleyici istihbarat faaliyetleri ile ilgili olarak iletişimin tespiti edilmesi, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesini yaptıklarını belirtti.

    Mahkemeler yanıltıldı

    Ancak İstibarat Şube Müdürlüğü personelinin, dinlenilmesi istenilen kişileri gerçek, eksik ya da sahte isimlerini kullanarak, terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirdiğinin belirtildiği raporda, "Mahkemeleri yanlış yönlendirerek veya yanıltarak karar vermesini sağlamak şeklinde usulsüzlükler tespit edilmiştir." denildi

    Bu dinlemelere örnek olan isimlerden biri de Prof. Ümit Özdağ. İncelemelerde İstihbarat faaliyeti kapsamında 'Ergenekon terör örgütü' kapsamında teknik takibe gerekçe edecek belge olmadan dinlendiği raporlarda yer aldı. Bu rapor doğrultusunda şüpheli polislere Ümit Özdağ'ın neden dinlendiği soruldu.

    Şüpheli avukatlarının iddiası

    Şüpheli polislerin avukatları da adliyeye geldi. Şüpheli polis memurları Erbinal Kapucu ve İdris Ucel'in avukatı Suphi Bat,"Bilgi almak amacıyla emniyete çağırılmışlar. 'Aleyhte suçlayıcı beyanda bulunmazsan, sizi gözaltına alırız' diye tehdit edilmişler. Müvekkillerim 'Neyse onu söyleriz' diyerek onların istedikleri şekilde ifade vermeyeceklerini söyleyince, bu sefer savcıyı arayarak onlar hakkında da gözaltı kararı almışlar."dedi.

    Mahkeme kararı olmadan arama yapıldı

    Şüpheli Şeref Bolat'ın da ev aramasına da katıldığını ifade eden avukat Bat, "Mahkeme kararında adres yanlış yazıldığı için ilk önce arama yapılamadı. Daha sonra mahkeme kararı olmadan savcının talimatı ile arama yapıldı. Biz aramaya katılan 3 avukat olarak tutanağın altına aramaların usul yapıldığı gerekçesiyle şerh düşerek imza atmaktan imtina ettik" diye konuştu.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ümit Özdağ Mülkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title