Haberler

Polisin Yakaladığı Rüşvet Alan Polislere 10 Ay Ceza

Güncelleme:

Mahkeme, 295 bin TL'lik trafik cezasını sistemden silmekle yargılanan 3 polise 10 ay hapis cezası verdi. Rüşvet çarkını geçen yıl cezaları kesen polis ortaya çıkarmıştı.

295 bin 8 TL'lik trafik cezasını sistemden sildikleri iddiasıyla yargılanan başkomiser ve iki polis memuru 10 ay 12'şer gün hapis cezası aldı. Rüşvet çarkı, kestiği cezaların sistemde görünmediğini fark eden bir polis ortaya çıkarmıştı.

NASIL BAŞLADI?

İstanbul, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü C Bölgesi Ekipler Amirliği'nde görevli polis memuru O.D. geçen yıl kestiği trafik cezalarının Gayrettepe'de bulunan Pol-Net veri sistemine girilmediğini tespit etti. Durumu dönemin emniyet müdürü Hüseyin Çapkın'a ileten polis memuru O.D., soruşturmanın da başlamasına neden oldu. Müfettişlerin yaptığı soruşturma sonucunda, toplam 22 şirkete ait yük kamyonlarına kesilen 80 tonaj ceza tutanağının kayıp olduğu ortaya çıktı.

295 BİN 8 TL KAYIP

Kayıp tutanakların ceza toplamının 295 bin 8 lira olduğu belirtilirken, sanıkların, bu durum ortaya çıkınca telafi amaçlı kalan dip koçanlarından fotokopi çekerek, kayıp tutanakların yerine koyup tasdikleyerek tebligat işlemini yaptıkları da tespit edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Trafik Denetleme Şube Müdürü H.T., yardımcısı Y.Y., Başkomiser H.A. ve polis memurları D.S. ile Y.D.'nin, fazla yolcu alan bazı hat minibüslerine göz yumulması için polis memurlarına ricada bulundukları belirtildi. Sanıkların, 'görevlerini kötüye kullanmak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

MÜDÜRE BERAAT

Şüphelilerin görev yerleri de hemen değiştirildi. Anadolu Adalet Sarayı 55'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hâkim, Trafik Denetleme Şube eski Müdürü H.T. ve yardımcısı Y.Y. hakkında, cezalandırılmalarını gerektirecek inandırıcı delil elde edilemediğinden, beraatlerine karar verdi.

Başkomiser H.A. ile polis memurları Y.D. ve D.S. ise, 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 10 ay 12'şer gün hapis cezası aldı. Cezaları erteleyen hâkim, 3 emniyet mensubunun 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da karar verdi.

"SUÇ İSTATİSTİKTE"

Eski Trafik Denetleme Şube Müdürü H.T., "Eksiklikleri bulup il müdürüne haber veren benim" diye kendini savunurken, yardımcısı Y.Y. de, "İstatistikçiler suçlanacağına biz suçlanıyoruz" dedi. Başkomiser H.A. ve polis memuru D.S. de istatistik büroyu sorumlu tuttu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hüseyin Çapkın İstanbul Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (48)

salihgultoprak:

tum polisler degil dir ama sanirim 99 u aynidir uckagitci ve rusvetci, haa birde sucu bastirmak icin de sucsuz insanlara iftira atmakta ve yakmakta ustlerine yoktur,

29
44
yanıtYanıtla
YIRTIK RAHİBE:

polis degilmi alayı şaklaban hırsız gözü doymaz yamyamlar toplulugu hepinize nalet olsun istisnalar kaideyi bozmaz

7
49
yanıtYanıtla
YAMAN:

suçlu polislik değil karaktersizlik. zaten öyle olmasa başka polis açığa çıkarmazdı rüşvet çarkını

39
0
yanıtYanıtla
AnonymouuusMobil-IOS:

Dostum o kadar cok tanidigim polis var ki boyle bir genelleme ile dunya kadar polisi zan altinda birakiyorsun. Keza ortaya cikaran yine polis

36
0
yanıtYanıtla
milyonluk polisler gelll:

bende yılda 10 bin lira anca kazanıyorum aç sefil yaşıyorum. . . 300 bin lira yürütebilsem 10 ay değil 5 sene bile yatarım valla. . . . . . . demekkli 10 ay sonra rüşvetçiler terfi alarak mesleğe devam edecek, ege kıyılarında koylarda villalar alacak. . ohbe ne üzel trafik polisi ol milyona kon

29
6
yanıtYanıtla
Namuslu vatandaş...Mobil-ANDROID:

fırsat bilip tüm polisleri karalayan ey gafiller, rüşfeti ortaya çikaranda bir polis siz ard niyetli genelleme yapmaya devam edin, içinizdeki kötülüğü kini şerefsizliği kusun bakalım, elbet birgün polise işiniz düşecek o zaman bunların alayı hırsız diye kapıdan geri dönersinizde perişan olursunuz inşl...

24
10
yanıtYanıtla
Ulan cubellimobilWeb@haberler.com:

Ulan polisin alayi hirsiz ve ac bos mezar gurse hemen atlar icine polis adam oll

13
18
yanıtYanıtla
temel:

idam edilsinler. . . . bak bakalım olurmu. . .

23
6
yanıtYanıtla
MustafaMobil-ANDROID:

UlanCübbeli beş parmağın beşi bir değil bütün polisler diyerek zan altında bırakıyorsun ben 24 yillik polisim haram lokma yedirmedim aileme yazarken biraz daha terbiyeli usturuplu yazarsan iyi olur

21
3
yanıtYanıtla
abizer:

havuza gitmistir havuza bilali yildirimin emriyle beyefendinin emriyle

10
14
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title