Haberler

PKK, Kürt Ailelerden Çocuklarına Karşı Bedel İstiyor

Güncelleme:

PKK etkin olduğu bölgelerde yetişkin çocukları olan ailelere baskı uygulayarak "Ya çocuk verirsiniz ya da bedelini ödersiniz" diyerek haraç toplamaya başladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı olaylarla ilgili Ankara'ya iletilen bilgilendirme notunda çarpıcı detaylara yer verildi.

'Gizli' ibareli bilgi notunda, YDG-H üyesi Yasin Özer'in yaralandığı ve kaldırıldığı Özel Botan Hastanesi'nde öldüğü vurgulandı, "Özer'in PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içinde yer aldığı, Ekim 2014 tarihinde Suriye'ye geçtiği, yaklaşık 20 gün kaldıktan sonra Türkiye'ye dönüş yaparak güvenlik güçlerine teslim olduğu, ayrıca şahsın 1 adet uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 300 uzun namlulu silah mermisini evinde sakladığı istihbaratı da alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

"YA GERİLLAYA BİR ÇOCUK VERİRSİNİZ YA DA..."

Terör ve istihbarat birimlerince yapılan değerlendirmelerde de PKK'nın etkin olduğu bölgelerde 'bedelli gerilla' adı altında yeni bir uygulama başlattığı, yetişkin çocukları olan ailelere baskı uygulayarak, "Ya gerillaya bir çocuk verirsiniz ya da bedelini (parasını) öderseniz" denilerek 10 bin liradan başlayarak bedelli adı altında haraç topladığı vurgulandı.

BÖLGEDE GERİLİM HAT SAFHADA

PKK'nın bu baskısının bölgede gerilimi artırdığı, karşı çıkanların tehdit edildiği ve bunun da örgüte karşı olanlarla örgütün gençlik yapılanması arasında çatışmalara neden olduğu ifade edildi.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şırnak Suriye Cizre Güncel Haberler

500

Yorumlar (167)

BARIS:

BIRAKIN BU YALANLARI INSANLARA YALAN YANLIS BILGI VERMEYIN PKK NIN KIMSEYI ZORLA GERILLA YAPTIGI YOK /

18
42
yanıtYanıtla
cizrelimobilWeb@haberler.com:

Ben cizreliyim cizrede kaliyom hayatımda ilk defaa boyle bişey duydum bu medya yalan söylemekten çarpılacak ki zaten pkknın elemana ihtiyacı yok haftada 10larca genç daga çıkıyo böyle şeylere kanmayın sırf pkkyi kotulenlemek için böyle şeyleri haber yapiyorlar bunlar soguk savaş strajeleridir kurtler uyanmış artık yemezler

27
28
yanıtYanıtla
vanlı:

Yalan diyenlere sadece şunu diyiyiyor. . . Van Esnafı PKK nın almış olduğu haraçlar yüzünden perişan olmuş, , , , şırnakta esnaf BDP giderek artık yeter biz devlete vergi veriyoruz ardından PKK vergi veriyoruz. . biz birşey kazanmıyoruz demediler mi? HAKKARİ halkı ayaklanıp BDP gidip artık kepenk kapattıra kapattıra hepimiz iflas ettik demediler mi?. . . diyarbakırda haraç vermeyen esnafmı kaldı mardinde, siirtte. ağrıda, bitlisde haraça bağlanmayan esnafmı kaldı. . . . vanda haraç vermediği için kafasına sıkılan Muhammet NAtif şener ne için öldürüldü. .

32
17
yanıtYanıtla
azatMobil-IOS:

yalan yanlış haber olsun olmasın peki türkiye devletinin askerlik konunu da aynı değil mi ya 18 bin verirsiniz yada askere gidersiniiz???

28
20
yanıtYanıtla
das automobilWeb@haberler.com:

Devlet atsin 2 tane atom kökü kurusun.ne konusturuyolar bu krolari

26
21
yanıtYanıtla
YALAN DOLAN:

nasıl haber yapıyorsunuz varya :) bölgede yaşayan bizleriz kimseyi zorla götürmüyor PKK. herkes kendi isteğiyle gidiyor. asparagas haberlere devam. . !

32
15
yanıtYanıtla
kürt gencimobilWeb@haberler.com:

Kendi haberinize kendiniz inanıyor musunuz bi böyle medya üzerinden psikolojik savaş işine başladınız ama tutmuyor her zaman denediniz bırakın saçma haberleri

34
8
yanıtYanıtla
snr:

yalanınızı yiyeyim sizin. . pkk ye katılmak için gençler sıraya giriyor ama pkk gençleri geri gönderiyor. . yalanınızı yiyin . . yok artık vallaha yok ben kendim bölgede yalıyorum duymadım siz nerden duydunuz. .

19
23
yanıtYanıtla
Amed..Mobil-IOS:

Bu haberi yapanlara tek bir lafım var.. YALANCININ.

17
24
yanıtYanıtla
adil:

pkk bır cehennem odunu onlar kendı odunlarıyla yanacaklar

14
26
yanıtYanıtla
Tüm 167 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title