Haberler

PKK Bundan Sonra Ne Yapacak?

Güncelleme:

Murat Karayılan, Türkiye'den çekilen PKK'lıların bundan sonraki yol haritasını açıkladı.

PKK'nın Kandil'deki lideri Murat Karayılan Türkiye'den çekilen PKK'lıların sayısını ve bundan sonra ne yapacaklarını anlattı.

Öcalan'ın çağrısının ardından PKK 8 Mayıs'tan itibaren Türkiye topraklarından çekiliyor. Sürecin en kritik aşamalarından biri olarak kabul edilen çekilmeden sonra en çok tartışılan konulardan biri ise çekilen PKK'lıların sayısı ve bundan sonra ne yapacakları. Hasan Cemal'in yazısında Murat Karayılan bu durumu açıklığa kavuşturdu.

İşte Karayılan'ın o açıklamaları:

"Altı üstü 2 bin gerilla çekiliyor! Şimdi Bağdat diyor ki, PKK bu güçleri Kerkük'e gönderecek. Bazıları Suriye'ye, bazıları İran'a, PJAK'a gönderecek diyorlar. Böyle bir niyetimiz kesinlikle yoktur. Ortadoğu halkları savaştan bıktı. Biz barış ve diyalog sürecini tüm bölgeye yaymak istiyoruz. Yeni bir dönemin kapısını açmak istiyoruz bu bölgede. Bu çekilen güçlerimizin Kuzey'den Batı'ya (Suriye'ye) geçecekleri diye bir durum yok. Biz güçlerimizi henüz dağıtma noktasında değiliz. Önce eğitim görecekler. Neden geldiler? Bu sürecin anlamı nedir? Bu konuda Önderliğimiz nerede duruyor? Bunlar zaman alır. Biz kendi güçlerimizi ideolojik olarak eğitmeden, donatmadan bir arada tutamayız. Ceplerde paramız da yok ki onları bir arada tutalım!"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Suriye Barış Süreci Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title