Haberler

Petrol İhraç Limanına Roketli Saldırı: Çok Sayıda Ölü Var

Güncelleme:

Libya'da, radikal İslamcı militanlar ülkenin en büyük petrol ihraç limanına roket saldırısı düzenlendi. Sürat teknesinden atılan roket sonucunda çok sayıda ölü var.

Libya'nın dünden bu yana önemli petrol tesislerine düzenlenen saldırılarda 20'den fazla askerin öldüğü bildiriliyor. Militanlar roketleri, sürat teknelerinden fırlattı.

PETROL TANKI ALEV ALDI

AFP haber ajansına konuşan Libyalı yetkililer, Libya Şafak Hareketi mensuplarının gece El Sidra Limanı'na yaklaşarak roket attıklarını, bir petrol tankının saldırıda alev aldığını söyledi.

YANGIN BÜYÜDÜ

Liman yetkililerinden alınan bilgiye göre, limandaki petrol tankında çıkan yangın, iki tanka daha sıçrayarak büyüdü. Yangın, itfaiyenin tüm çabalarına rağmen kontrol altına alınamadı. Yetkililer, bölgeyi ele geçirmeye çalışan taraflar arasındaki çatışmaların devam etmesi nedeniyle itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alamadığını belirtti.

EN AZ 19 ASKER ÖLDÜ

El Sidre Limanı'nın batısındaki Sirte şehrinde de bir petrol rafinerisine roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 19 askerin öldüğü söyleniyor.

ABD VE İTALYA'YA DESTEK ÇAĞRISI

Tobruk hükümeti İçişleri Bakanı Amr es-Sanki, olaya ilişkin yazılı açıklamasında, ABD, Almanya ve İtalya'nın büyükelçilerine destek çağrısında bulundu. Petrol depolama tanklarının Libya Şafağı (Fecr-i Libya) milislerince kasten hedef alındığını savunan Sanki, yangının çevresel felaketlere neden olabileceği konusunda uyarı yaptı.

ÜLKENİN EN ÖNEMLİ PETROL SAHASI

Libya'nın Akdeniz sahilinde yer alan Sidra tesisi, depolama tankları ve nakliye tankerleriyle ülkenin en önemli petrol sahalarından sayılıyor.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, mayıs ayında emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından biri Tobruk'ta biri Trablus'ta olmak üzere iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Halife Hafter İtalya Libya Dünya Haberler

500

Yorumlar (29)

CAN DERSİMLİ:

NERDE BİR VAHŞET VARSA HEP İSLAMCILAR KELİMESİ ORDA GEÇİYODUR. HİÇ DUYMADIK RADİKAL HRİSTİYANLAR BİR YERDE KATLİAM YAPSIN MASUM İNSANLARI BOMBALASIN İYİ Kİ İSLAM BARIŞ DİNİ HA!! OLMASAYDI İNSANLIĞIN BAŞINA NELER GELİRDİ KİM BİLİR:D

28
34
yanıtYanıtla
anti muaviyemobilWeb@haberler.com:

Salak libyalilar gaza gelip Kaddafi dusurttunuz çekin şimdi cerebesini

34
2
yanıtYanıtla
Beyhan bakici Mobil-IOS:

Ah keske kadafi turkiyenin basinda olsaydi cok ararlar daha pis araplar beyinsiz

19
8
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

araplar ve türkler dünyadan ne zaman temizlenirse, dünya ozaman refaha ve huzura kavuşacak, savaşlar bitecek

10
15
yanıtYanıtla
rojda:

tayyip mutlumusun kaddafi gitti de ne oldu eseti de günder sen mutlu masumlar mutlu olsun

13
8
yanıtYanıtla
FERHAT:

Neden her yerde huzur bozan bu islamcılar oluyor. . . Yada bunlar islamcı olmayı bırakın islamın yanından geçemezler. . Yahudi uşakları

19
0
yanıtYanıtla
xboy:

Türkiyenin kuzey libyaya acil çıkarma yapması lazım

12
5
yanıtYanıtla
AZ PARALI İBRAHİM:

LIBYA PETROLÜNÜ INGILIZ - FRANSIZ VE DE ITALYANLAR SÖMÜRÜYORDU- COK IYI OLDU-

13
2
yanıtYanıtla
şeyhmus özelMobil-ANDROID:

şerefsiz putperest dersimli

7
7
yanıtYanıtla
albayrakMobil-ANDROID:

yorum yapan dersimli arkadaş bunları yapanlarin arkasında kimler var acaba hiç düşündü mü talibanin el kaidenin arkasında hangi istihbarat örgütleri var bunları öğren sonra yaz bence

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title