Haberler

Petrol Fiyatlarında 3 İla 5 Yıllık Dönemde Düşüş Eğilimi Beklenmekte"

JP Morgan Chase (JPMC) Bank İstanbul Şubesi Müdürler Kurulu Başkanı Özmen: "Dünyada düşen büyüme beklentisiyle birlikte petrol fiyatlarında önümüzdeki 3 ila 5 yıllık dönem için düşüş eğilimi beklenmektedir"

JP Morgan Chase (JPMC) Bank İstanbul Şubesi Müdürler Kurulu Başkanı Belma Özmen, "Dünyada düşen büyüme beklentisiyle birlikte petrol fiyatlarında önümüzdeki 3 ila 5 yıllık dönem için düşüş eğilimi beklenmektedir" dedi.

JPMC Bank'ın İstanbul Şubesi'nin 1 Ocak 2014 - 30 Eylül 2014 ara dönem faaliyet raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Raporda yer alan mesajda Özmen, dünya ekonomisinde gelişmekte olan ülkelere yönelik beklentilerin geçen yıla oranla farklılık gösterdiğini kaydederek, bu ülkelere bakıldığında 2014 yılında öngörülen büyüme hızının, 2013 yılında beklenen büyüme hızından daha düşük seviyede olduğunu, aynı şekilde 2014 yılında dünya genelinde beklenen ticaret hacminin 2013 yılı beklentilerine göre aşağı yönlü revize edildiğini anımsattı.

Petrol fiyatlarının gelecek yıllarda kademeli bir düşüş trendine gireceğinin beklendiğine işaret eden Özmen, bunun ipuçlarının vadeli petrol fiyatlarına bakıldığında daha net anlaşıldığını ifade etti.

Dünyada düşen büyüme beklentisiyle birlikte petrol fiyatlarında gelecek 3 ila 5 yıllık dönem için düşüş eğiliminin beklendiğini aktaran Özmen, "Elbette jeopolitik gelişmeler olumlu veya olumsuz olarak bu trendin arz talep ilişkisini etkileyebilmektedir" yorumunu yaptı.

Global ekonomide yaşanan dalgalanmalara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini vurgulayan Özmen, şunları kaydetti:

"Avrupa ekonomilerini ve ülkemizi altına alan ekonomik dalgalanmaların etkisini sürdürdüğü bu dönemde zorlu günlerden geçeceğimizin, fakat önümüzde birçok fırsatın da çıkacağının bilincindeyiz. Türkiye'de yıl sonu hedefi, yılbaşı enflasyon beklentilerinin biraz daha yukarısına doğru revize edilmiştir. Türk parasındaki değer kaybı ve enerji fiyatlarındaki gelişmeler, enflasyon beklentilerinin artmasındaki en önemli etkenlerdir. Ayrıca 2014 yılında yaşanan Ukrayna krizi ile özellikle Suriye ve Doğu Anadolu bölgesinde yaşanan gelişmeler de belirsizliklere neden olmaktadır." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Belma Özmen İstanbul Eylül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title