Haberler

Petrol Devi Akaryakıtın Daha da Ucuzlayacağı Sinyalini Verdi

Güncelleme:

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali El-Naimi, OPEC üyesi olmayan ülkeler üretimlerini azaltsalar bile, kendi üretimini kısmayacağını açıkladı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) en büyük ihracatçısı Suudi Arabistan, OPEC üyesi olmayan ülkeler üretimlerini azaltsalar bile, kendi üretimini kısmayacağını açıklayarak fiyatlardaki düşüşe rağmen üretim politikasında değişikliğe gitmeyeceğini belli etti. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali el-Naimi, Pazar günü basına yaptığı açıklamada OPEC üyesi olmayan ülkeleri kast ederek, "Eğer üretimi azaltmak istiyorlarsa buyursunlar. Biz azaltmayacağız, Suudi Arabistan kesinlikle üretimi azaltmayacak" dedi.

DÜŞÜŞE RAĞMEN ÜRETİM ARTACAK

Petrol fiyatlarından "yüzde 100 memnun olmadığını" ancak fiyatların iyileşeceğini ifade eden Naimi zaman tahmini konusunda bilgi vermedi. Dün Abu Dhabi'deki bir konferansta konuşan Naimi üç gün içinde ikinci defa Suudi Arabistan'ın fiyatlardaki düşüşe rağmen üretimi azaltmayacağının sinyalini vererek piyasanın kendi kendine istikrar kazanmasından olduğunu ortaya koydu. Dünya piyasalarının, kaya petrolü gibi alternatif üretim yöntemleri ve diğer kaynaklar nedeniyle 2015 yılında OPEC'in ürettiği petrolden daha az tüketeceği tahmin edilirken, talepte ise belirgin bir artış beklenmiyor.

OPEC DE ÜRETİMİ AZALTMIYOR

OPEC, Kasım ayında yaptığı toplantıda günde 30 milyon olan üretim hedefini değiştirmeyerek, fiyatların yaz aylarından bu yana düşüş kaydettiği petrol piyasasını müdahalesi olmadan denge bulmak zorunda bıraktı. OPEC'in üretim azaltmama kararı şu ana kadar piyasadaki arz fazlasını veya eksiğini telafi edici bir rol oynayan Suudi Arabistan'ın artık daha farklı bir politika izlediğine işaret ediyor. Dünyanın en düşük maliyetle petrol üreten ülkelerini barındıran OPEC ile OPEC üyesi olmayan ülkeler arasında işbirliği olup olmayacağı sorusuna cevap olarak Naimi, "Herkes için en iyisi en verimli üreticilerin üretim yapması" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (13)

fatih sultan mehmetMobil-ANDROID:

kürt petrolümü :)) komik olmayın kürdün ülkesimi varki petrolü olsun...buda işte kürt propagandası bizimde bişeylerimiz var hesabı

52
7
yanıtYanıtla
Misafir:

Amaç Rusya''yı batırmak. Çünkü Amerika öyle emretti.

30
1
yanıtYanıtla
ZİVER ASLAN:

Kürt kelimesi kullanılınca başı ırkçı faşistlerin salyaları hemen akmaya başlıyor. . . görmüyormusunuz kürtler dünyaya demokrasi dersi veriyorlar. . . uyuyun bakalım az kaldı. . .

6
25
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

PETROL BEDAVA ALINSA YİNEDE MAZOT 3 LİRANIN ALTINA DÜŞMEZ. NEDEN Mİ ? SABİT VERGİ ÜÇ LİRA DA ONDAN.

26
1
yanıtYanıtla
Sağmal inekler:

Arabistan tümden Amerikan köpeği olmuş, tasmasindan nereye çekilirse oraya gidiyor. Amerika, arapların resmen sağmal inek gibi petrolünü sağıyor.

24
0
yanıtYanıtla
Mister Mobil-IOS:

Amerika bilerek Rusyayi ekonomik olarak cökertmek istiyor. Insallah bir dünya savasi cikmaz.

21
3
yanıtYanıtla
harun:

Amerikanın köpeğisin o istemeden üretimi kısamazsın zaten

21
2
yanıtYanıtla
BatmanlıMobil-IOS:

Kurdlerınde petrolü çok gelecek kurdlerındır

1
14
yanıtYanıtla
saçmalık:

fiyat demekki bukadar inebiliyor

9
3
yanıtYanıtla
NE İNDİRİMİ:

DÜNYADA BEDAVAOLSA TÜRKİYE''DE B''İNDİRİM OLUR. .

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title