Haberler

IŞİD Beyaz Bayrak Çekti!

Güncelleme:

Peşmerge Güçleri ve Ezidi savaşçılar, IŞİD örgütüne ağır darbeler indiriyor.

Peşmerge Güçleri, dün sabah başlatılan "Şengal Operasyonu" kapsamında Sınune nahiyesi yakınlarına kadar ilerlerken, Rabia nahiyesinin güneyinde de harekete geçti. Peşmergelerin, IŞİD örgütünün işgali altındaki Luvenat bölgesinde ağır silahlı çok sayıda birlikle örgütün üzerine yürüdüğünü bildirdi.

10 KÖY KURTARILDI, IŞİD BEYAZ BAYRAK ÇEKTİ

Bölgeden gelen haberlere göre, Dıhola ve Hardan dörtyollarının kontrolü sağlandı ve 10 dolayında köy kurtarıldı.

IŞİD'lilerin bazı yerlerde beyaz bayrak çektiğini ve örgütü mensuplarının Luvenat bölgesinde karargahları boşaltarak kaçtığını ifade ediliyor.

OPERASYONU BARZANİ YÖNETİYOR

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani ise Zumar'dan Şengal (Sincar) Dağı'na kadar olan bölgenin kurtarıldığını açıkladı. Başkan Barzani, operasyonu Anayasa'nın kendisine verdiği "Başkomutanlık" sıfatıyla bizzat yönetiyor.

Mesrur Barzani, Şengal Operasyonu'nu, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin doğrudan yönettiğini söyledi.

"IŞİD ABLUKAYA ALINDI"

Barzani, operasyonla ilgili bir basın toplantısı düzenledi ve şunları aktardı: "Zumar'dan Şengal Dağı'na kadar olan bölgenin tümü kurtarıldı. Peşmerge Güçleri Şengal Dağı'na ulaştı. Dağ yolunun kontrolü sağlandı ve halk şu an dağdan inebilir."

Geçen birkaç gün içinde peşmergenin 740 kilometre karede kontrolü sağladığını belirten Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı, IŞİD'in 2 bin 100 kilometrede ablukaya alındığını söyledi.

"PEŞMERGE'YE YARDIM EDEN YOK"

Barzani, Irak Hükümeti'nin ve diğer hiçbir gücün operasyonlarda Peşmerge Güçleri'ne yardım etmediğine işaret etti.

Peşmergenin elinde ağır silahların olmadığını dile getiren Barzani, Musul'a tek başlarına müdahale etmeyeceklerini vurguladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şengal Dağı Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500

Yorumlar (53)

hakan niğde:

bunlar yalan haber. işid le ilgili bilgi almak isteyen bana ulaşsın. hem canlı hemde dogru haber. .

2
58
yanıtYanıtla
TRabzonlu:

Kendinizi kandırmayın . . . İşid size son yolculuğunuzda giyecepiniz elbiseyi göstermiş siz beyaz bayrak sanmışsınız . . . !!!

10
45
yanıtYanıtla
MUHammed:

Helal Olsun Kahraman Kürt Ordusuna

45
9
yanıtYanıtla
MUHammed:

Kahraman Kürt Ordusu helal olsun.

43
9
yanıtYanıtla
mustafa:

bunlara inanmayın peşmerge kaçmak için yer arıyorlar sahada kazanamadıkları için medya üzerinden kazanmaya calışıyorlar

13
37
yanıtYanıtla
oflu:

kürtleri cearetlerinden dolayı tebrik ediyorum

35
9
yanıtYanıtla
KÜRT:

şeytanın çocuğu darda babası yardıma gitsin. ALLAH KÜRTLERE VE MAZLUM HALKLARIN YARDIMCISI OLSON. ,

33
7
yanıtYanıtla
HAK YOLU İSLAM:

IŞİDİN SONU GELİYOR GALİBA IRAKDA PEŞMERGE GİBİ SAVAŞŞA YAKINDA IŞİD DİYE BİR ŞEY KALMAZ

36
3
yanıtYanıtla
ANTALYA 07:

RÜYA GÖRMEYİN DAİŞ BİTMEZ !!!

5
34
yanıtYanıtla
cakarmobilWeb@haberler.com:

Ufak at civcivlerde yesin aklindan öyle geciyor

15
22
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title