Haberler

Paris'te 13 Kasım 2015'deki Terör Kurbanları Anıldı

- Paris'te 13 Kasım 2015'deki terör kurbanları anıldı

PARİS - Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015'te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için tören düzenlendi.

Paris'i kana bulayan terör saldırılarının üzerinden tam 2 yıl geçti. Ülke, hala 2 yıl önceki kanlı saldırının dramını yaşıyor. Başkent Paris'in 6 farklı noktasında saldırıya geçen teröristlerin en fazla kan döktükleri yerler arasında bulunan Bataclan müzikholü önünde bugün, terör kurbanlarını anmak üzere bir tören düzenlendi.

13 Kasım 2015'te meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Bataclan müzikholü önünde düzenlenen törene başta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmak üzere, Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa eski Başbakanı Bernard Cazeneuve ile Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo katıldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında düzenlenen anma töreninde terör bir kere daha lanetlendi.

Paris'te 13 Kasım günü terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarının da katıldığı anma töreni sonrası, töreni izlemeye gelen halk, güvenlik gerekçesiyle tören alanının bir kaç yüz metre ilerisinde bekletildi. Vatandaşlar, tören sonrası yanlarında getirdikleri çiçekleri, Bataclan Müzikholü önüne konulan, terörde hayatını kaybedenlerin isminin yazılı olduğu pano önüne bıraktı. Vatandaşlardan bazıları ölenler için ağıt yakıp dua okurken kimileri elindeki çiçekleri sessizce yere bırakıp ayrıldılar. Çiçek bırakanlar arasında bulunan Birgitte isimli bir kadın, yakın bir arkadaşını kaybettiği terör saldırılarını kınadığını ifade etti ve çok sevdiği arkadaşının ve terör yüzünden hayatını kaybedenlerin anısına çiçek bıraktığını söyledi.

13 Kasım 2015'de Paris'te 9 terörist, 6 farklı noktayı hedef almıştı. Saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmiş, 350 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title