Haberler

Paris Protocinema?da Lara Ögel, ?geri Dön! Her Şey Affedildi.? Sergisi

Paris Protocinema'da Lara Ögel, 'Geri dön! Her şey affedildi.

Paris Protocinema'da Lara Ögel, 'Geri dön! Her şey affedildi.' Sergisi

Gülten Özbey Paris, 9 Kasım (DHA) - Paris Protocinema'da sanatçı Çağdaş sanatçı Lara Ögel, 'Geri dön! Her şey affedildi.' Mary Rinebold Copeland'in küratörlüğünde yaptığı Sergi açıldı.

Sanatçının yerleştirme, heykel ve video çalışmalarını barındıran sergiye adını veren eser, kaçma teması etrafında toplanan görüntüleri savaş ya da kaçma içgüdüsüyle ilişkilendirerek anlatılıyor.

Serginin açılışına Fransız küratörler Jean Max Colard, Mathieu Cenac, Mathieu Copeland, François Quintin ile yönetmenler Kaan Müjde, Emin Fırat Övür ile çok sayıda konuk katıldı.

Sanatçı Lara Ögel, Baba-anne, babaanne (2016) adlı yerleştirmesi, vefat etmiş olan babaannesinin İzmir'deki penceresi ile Fransa'dan kapı ve fikstürlerle birleştiriyor. Türkçe? de ki babaanne sözcüğünün baba ve anneyi birleştirmesinde iki cinsiyetin barınmasına dikkat çekiyor. Ögel, parçası olan bir şeyden nasıl kaçılabileceğini sorguluyor. Kaçma teması etrafında toplanan görüntüler, çaresiz kalındığında savaş ya da kaç içgüdüsüyle hareket etme haliyle ilişkileniyor. Evden kaçan gençler, ilişkilerini bitiren aşıklar, ülkelerinden kaçan vatandaşlar bunlara birkaç örnek.

Açılışta Türk basın mensuplarına konuşan Lara Ögel, 'Paris'te çok uzun süre yaratmış ve üretmiş olan Walter Benjamin tarih üzerine bir yazısından yola çıkarak Sergi içi üretimime başladığını ve bundan dolayı sergiyi Paris'te yapmanın anlamı olduğunu dile getiren sanatçı 'Yazıda nesnelerin, sosyetenin genel toplumun nasıl okuyabileceğini anlatıyordu. Sokak gezmelerimi yaparken en çok karşılaştığım obje olarak seni engelleyen şey sokak terimi ile baba dediğimiz objelerle karşılaştım ve bunlar üzerine çalışmak istedim. ' Bunun sonunda günlük babalar genel toplumda ve Küçük bir aile hayatında seni ne kadar etkiliyor nasıl anlamlara geliyor sorularını merak ederek yola çıktığını sergisindeki yerleştirmelerde Paris'ten ve İstanbul'dan topladığı babaları bir araya getirerek çalıştığını söyledi.

İstanbul'da yaşayan ve birçok uluslararası karma sergilerde yer alan çağdaş sanaçı Ögel, film alanında lisans eğitimini Clark University, Worcester, MA'de ve Londra'daki Slade School of Fine Art'ta tamamladı.

Gezici sergileriyle ünlü Protocinema Mari Spirito tarafından kurulmuş. bireyler arası uzlaşma geliştirmeyi ve diyalog açmayı amaçlayan uluslar arası sanat kuruluşu. Protocinema Türkiye'de ki sanatçılarla yurtdışında yurdışında yaşayan üreten sanatçılarla Türkiye'de sergiler yapıyor.

Lara Ögel'in Protocinema'da ki 'Geri dön! Her şey affedildi.' adlı sergisi 4 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Görüntü Döküm

'Geri dön! Her şey affedildi.' Lara Ögel sergisi

Haber Kamera Gülten Özbey Paris DHA

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Fransa İzmir Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title