Haberler

Papa: Yalvarırım Artık Savaşları Durdurun

Güncelleme:

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francesco, İsrail-Filistin ve Irak gibi Ortadoğu ülkeleri ile Ukrayna'da yaşanan çatışmalara son verilmesini istedi.

Hristiyanlık mezhepleri arasında en çok inanana sahip olan Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francesco, İsrail- Filistin ve Irak gibi Ortadoğu ülkeleri ile Ukrayna'da yaşanan çatışmalara son verilmesine yönelik, "Tüm kalbimle rica ediyorum, yalvarırım artık durun" sözleriyle çağrıda bulundu.

Papa Francesco, Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Pazar duası Angelus'ta, dünya barışı için duasını yineledi. Ortadoğu'da ve Ukrayna'da yaşanan çatışmalara işaret eden Arjantinli ruhani lider, "Tanrı, o bölgelerin halk ve yetkililerine, tüm anlaşmazlıkların üstesinden gelmeleri için diyalog, müzakere ve uzlaşma azmi ile barış yolunda kararlılıkla yürümeleri için bilgelik ve güç versin" diye dua etti.

"BİR DAHA ASLA SAVAŞ OLMASIN"

Savaşla her şeyin kaybedildiğini, barışla hiçbir şeyin kaybedilmeyeceğinin hatırlanması gerektiğine değinen Papa, şöyle konuştu:

"Sevgili kardeşlerim, bir daha asla savaş olmasın! Özellikle yaşam umutları, gelecekleri yok edilen, ölen, yaralanan, sakat kalan, yetim kalan, savaş kalıntıları üzerinde oynayan ve gülümsemeyi bilmeyen çocukları düşünüyorum."

"YALVARIRIM ARTIK DURUN"

Papa, ifadelerinden sonra sağ elini kaldırıp, sesinin şiddetini yükselterek, "Yalvarırım artık durun, tüm kalbimle rica ediyorum. Artık durma zamanı. Lütfen artık durun" dedi.

Yarının Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasının 100'üncü yıldönümü olmasına değinen Papa, "Yarın bu dramı hatırlamak için bir yas günü olacak. Bu trajik olayı hatırlarken, geçmişteki hataların tekrar edilmemesini, tarihten dersler alınmasını diliyorum" dedi. 78 yaşındaki lider, alınan kararların merkezine kişisel çıkarların değil, ortak yarar ve her bir bireye saygının konulması gerektiğini ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Filistin Ukrayna İsrail Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (17)

adem:

Hiristiyanlarla ,Müslümanlar arasindaki fark ve kalite .Müslümanlarin tek derdi kadinlari , erkekleri sünnet ve cihad etmek birde hiristiyan ülkelerine kacip onlarin beles ekmegini yemek

26
8
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

HELAL OLSUN PAPAYA DOĞRU SÖZE LAF YOK

12
21
yanıtYanıtla
huntürkü:

sahte papaz.insanım diye yaşıyon

3
19
yanıtYanıtla
kürdo:

CIA vatikana bile sizdi hatta uzun zamandir ... en son alman papayi neden görevinden aldilar biliyormusunuz? vataikandaki CIA casuslarina son vermek icin ... ama CIA keriz deyil durumu cakar cakmaz görevine son verildi .. yani bu PAPA bile artik CIA ve MOSSADin emrindedir .. müslümanlara düsmanlik beslemese bile CIA ve MOSSADin baskisiyla muhakkak islama yüklenir yoksa görevine son verilir ... bizim bas düsmanimiz ABD israil ve ingiltere üclüsüdür

17
3
yanıtYanıtla
Dlk:

Palavra.. Gözteriş.. Kim inanır ki size?!!

7
5
yanıtYanıtla
Tc:

Allahalla savaşı başlatanlar kafirler değilmiydi fitne sokan onlar değilmiydi islam dünyası karışsın dediler

9
3
yanıtYanıtla
Süttcü:

Sayin Papaz savaslarin cogunda Vatikanin parmagi var .Kime ne anlatiyorsun

7
4
yanıtYanıtla
katliamların sahibi=kapital..:

bu caniler durur mu hiç; çünkü bunları siz yarattınız............

8
3
yanıtYanıtla
KOBANE GAZZE KAN AĞLIYOR:

müslüman din alimleri utansınlar nerde bu ümetin elcileri nerde ha bi papaz kadardamı cesaretininiz yok cık yeter diyip binlerce müslüma işd le israil tarafında katledildi hiç bi din alimi müslüma cıkıp yeter demedi yazıklar olsun bak yarın bayram hala müslüman kanı akıyor demeki kürtlerle filistinliler islamyatin yetim evlatlarıdırla ondan dolayı hiç bi müslümün cıkıp ses cıkarmıyor ne oldu yoksa cla mosad intelpoldanmı ha söyleyin yoksa iman zayıflığındanmı yazıklar olsun bi papaz gibi olamıyorsunuz yazık

9
1
yanıtYanıtla
KAHROLSUN İSRAİL:

Hepsinin konuşması formalite icabı. Hani nerde İsrail''e dur, yoksa seni durduruz diyebilenler? Yahudiler gizli destekle katliama devam ediyorlar. Yazıklar olsun Araplar''a ki, ortalarındaki bir İsrail''e karşı birleşemiyorlar.

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title