Haberler

Papa'nın Konuşmalarını Ünlü Oyuncu Serra Yılmaz Tercüme Etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Francesco'nun davetlilere ortak hitap ettiği anlarda simultane çevirileri ünlü oyuncu Serra Yılmaz Yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Papa Francesco arasındaki baş başa görüşme ve özel sohbetlerin çevirilerini Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş ve İtalyan mütercim Edoardo Bonancina ile İspanyol mütercim Andres Vicens birlikte yaptı. Heyetlerarası görüşme ve davetlilere ortak hitap sırasında, kabinden yapılan, simultane çevirileri ise sanatçı Serra Yılmaz gerçekleştirdi.

SERRA YILMAZ BAŞ BAŞA SOHBETTE YER ALMADI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlanan ilk yabancı Devlet Başkanı olan Papa Francesco, Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa görüştü ve özel sohbet etti. Erdoğan ve Papa Francesco'nun baş başa ve özel sohbetlerinde çeviriyi Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş ve İtalyan mütercim Edoardo Bonacina ile İspanyol mütercim Andres Vicens yaptı.

ORTAK HİTAPLARI SERRA YILMAZ ÇEVİRDİ

Heyetlerarası görüşme ve davetlilere ortak hitap sırasında, kabinden yapılan, simultane çevirileri ise sanatçı Serra Yılmaz gerçekleştirdi.

Ülü oyuncu Serra Yılmaz

SERRA YILMAZ KİMDİR?

Sanat hayatına Dostlar Tiyatrosu'nda başlayan Yılmaz, Fransa'da Université de Caen, psikoloji bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar, önce dramaturg, oyuncu ve Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı olarak, daha sonra Rainer Werner Fassbinder'in "Diğerlerinin adı Ali" oyununu sahneye koyarak Şehir Tiyatroları'nda yer aldı. İstanbul'da yaşayan sanatçı, Fransızca ve İtalyanca'dan anında çeviri konusunda profesyonelce çalışmakta olup, Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretinde çeviri yapmasıyla göze çarptı. Sanatçı, Ferzan Özpetek'in Karşı Pencere filminde büyük başarı elde etti. İtalyan sinema dünyasında iyi tanınan Serra Yılmaz, yurtiçinde ve dışında sinema ve dizi filmlerde rol almaya devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Lütfullah Göktaş Serra Yılmaz Ak Saray Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

açın yolları:

onu bunu bilmem herkez erdoğanın aklına hayran papa bile ama bizdeki kısnçlar erdoğanı alaşa etmek için inanılmaz dalavereler çeviriyor

25
21
yanıtYanıtla
ASLAN BEY:

BİRİ İSLAM DÜNYASININ LİDERİ BİR DİĞERİ İSE KATOLİK HRİSTİYANLIĞIN LİDERİ BU BULUŞMA DÜNYA GÜNDEMİNE OTURMUŞTUR. . .

20
23
yanıtYanıtla
karanfilli çaymobilWeb@haberler.com:

papasının çevirmenliğini yapmış türbanlıyı ölü gibi gören zat

27
12
yanıtYanıtla
UYANDIK:

HAALA SAVUNAN VARMI ACABA?CEMAATLERİ YOK ETMEYE ÇALIŞAN ADAMIN PAPASI.

17
15
yanıtYanıtla
Emre:

Bu kadını hiç samimi bulmuyorum. Sözde dinsiz olduğunu söylemişti bundan dolayı olacaktır ki ''başörtülü görünce korkuyorum'' demişti ''öcü''ye benzetmişti ve daha birçok İslama karşı sözler söyledi ancak papayı karsılamaya ayağına gitmiş. Anlaşılan o dinsiz değil daha doğrusu ''İslamafobi'' yanlısı bir kadın. Biz müslümanlara saygı göstermediği sürece kendide saygı bulamayacak bu halktan !

22
9
yanıtYanıtla
yul:

simdi burda bir sey yazacagim yine tepki çekecegim erdogan kaç yabanci dil biliyor koskocaman bir cumhurbaskanina bir sanatçi tercûme ediyor

15
13
yanıtYanıtla
NNNN:

Bu 75 milyon nufusun nazari deyerde aksaray basina yikilir cocuklarin trafik kazasi gecirirde omur boyu sandalyeye oturur o yediginiz haram lokmadan tad almasiniz

13
14
yanıtYanıtla
SELDA:

KESKE BENIMDE COCUKLARIMIN ISTIKBALI ACIK OLSA KESKE ONLARINDA PARASI OLSA YADA BENIM PARAL OLSADA COCUKLARIMA HEDIYE ALSAY COCUKLARIM 18 ZINE GELIYOR HAYATIMDA HEDIYE ALMADIM KESKE OLSADA BUYUGUNE BIR ARABA ALSAM OKUYORLAR AMA GELECEK NASIL ONLAR ICIN HIC PARALARI YOK COK ENDISELIYIM HER GUN ICIM YANIYOR

12
12
yanıtYanıtla
ELIF:

COK KOMIK SARAYA GIRDI CANI SIKILDI PAPAYI AYAGINA CAGIRDI ARTIK CANI SIKILINCA BOYLE YAPAR

12
12
yanıtYanıtla
hanzo:

bir papa eksikti , siradaki gelsin.

19
4
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title