Haberler

Özgür Suriye Ordusu Halep'i Terk Etti, Lideri Türkiye'ye Kaçtı

Güncelleme:

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı 14 bin milisin Halep'ten çekildiği, liderleri Cemal Maruf'un ise Türkiye'ye kaçtığı, Ankara'daki üst düzey güvenlik kaynaklarınca doğrulandı.

Özgür Suriye Ordusu'nun 14 bin savaşçısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "düşebilir" dediği Halep'i terk etmiş.

Konuyu, bugünkü köşesine taşıyan Radikal yazarı Murat Yetkin, " Türkiye'ye gelip gelmedikleri sorusu yanıtsız, ama liderleri Türkiye'ye kaçmış. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı 14 bin milisin Halep'ten çekildiği, liderleri Cemal Maruf'un ise Türkiye'ye kaçtığı, Ankara'daki üst düzey güvenlik kaynaklarınca doğrulandı." açıklamasında bulundu.

Yetkin'in aktardığı detaylar şöyle:

"ÖSO LİDERİ HALEN TÜRK DEVLETİNİN MİSAFİRİ"

İsminin açıklanmaması kaydıyla görüştüğüm bir kaynak "Doğrudur, Maruf halen
Türk devletinin misafiri" dedi, ancak hangi şehirde olduğu bilgisini vermedi. 14, bin ÖSO savaşçısının Türkiye'ye geçip geçmediği, geçtiyse ne kadarının geçtiği konusunda ise sorular cevapsız kalıyor; sadece Halep ile Türk sınırı arasında kalan alanda kurulu ÖSO kamplarının da dağıtılmış olduğu bilgisini alabiliyoruz.

SINIR KAPISININ SURİYE TARAFI ARTIK ÖSO'NUN KONTROLÜNDE DEĞİL

Aynı kaynak, Halep'in kuzey kesimini ve Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafını (Bab el-Hava) elinde tutan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) alanı "iki hafta kadar önce" boşaltmış olduğu bilgisini veriyor. Halep'in kuzey kesimi kısmen Beşar Esad'a bağlı güçler tarafından, kısmen de Ahrar uş-Şam ve daha küçük Selefi/Cihadi gruplar tarafından dolduruldu. Keza Bab el-Hava da artık ÖSO değil Ahrar öncülüğünde birkaç gruptan oluşan kırılgan bir yapının kontrolünde.

ÖSO'YA GÖNDERİLEN SİLAHLAR, EL NUSRA'NIN ELİNE GEÇMİŞ OLABİLİR!

Ve çok önemli bir ayrıntı: Bir süredir Batı tarafından ÖSO'ya aktarılan silah ve malzemenin bir kısmının Ahrar dahil, El Kaide'nin Suriye kolu El-Nusra dahil radikal güçlerin eline geçmiş olabileceği ihtimalini kabul ediyor Ankara. (...)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cemal Maruf Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (56)

sarpmobilWeb@haberler.com:

Yigidi öldür ama hakkını yeme kürt güçleri abd koalisyon güçleri olmadan bir ay boyunca o hafif silahlarla topraklarını korudular ırak ordusunun okadar ağır modern silahlari olmasîna rağmen bırakıp kaçtılar musulda yine esadın hava alanını basıp 250 esat askerini infaz eden terörislere karşı bir tek kürt güçleri durabildi dedim ya yiğidi öldür ama hakkını yeme

29
12
yanıtYanıtla
BabatMobil-IOS:

Bölgedeki tek gerçek Kürt gücü.... Ancak Kürtler desteklenirse bölge huzura erer...

21
16
yanıtYanıtla
Muslum gunduzMobil-IOS:

Zaten tek direnen Kürtler! Acaba Kürtler olmasaydı, TC nin su anki durumu ne olurdu? Herhalde turkiye o zaman simdi adi yunanistand

23
11
yanıtYanıtla
kawa:

yatın kalkın kurdlere dua edin kaçmayan tek ırk

18
14
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

heberde öso halepi terk etti diyor bazı akıldan yoksun yorumcular kürtleri aşağılıyor kaçıyorlar diyor hey be bre zavallılar kürtler kobaneyi o ış it''lere mezar ettiler halepte ypg olsaydı asla terk edip kaçmazlardı ve halepide ış it''lere mezar edecekti ki muhtemelen orayada kürtler gidip savunacaklardır

21
9
yanıtYanıtla
kobaniMobil-ANDROID:

Kürtlerdeki cesarete hayranim alah yardimcilari olsun canlari pahasina topraklarinin bir karışini bile bermediler vermezler de inşallah

18
11
yanıtYanıtla
Koloni:

Zaten özgür suriye ordusu gerçek suriyelilerden oluşmuyorki gerçek suriyeliler ülkesini koruyan esad ile beraber teröristlere karşı savaşmaktadır.

20
8
yanıtYanıtla
serhat Mobil-ANDROID:

ne oldu yavrum, niye kaçıyorsunuz, abiniz arkanızda, ötlekler ordusu...bölgedeki tek güç Kürt ler...

18
8
yanıtYanıtla
BİR NUSİBET BİN NASİHATEN İYİDİR:

haber konusu öso komutanı türkiyeye kaçtı. . ama gelin gürünki burada yapılan yorumların çoğu kürde küfür hakarettir. . . siz ırkçılar baltayı taşa vurduğunuzun farkında değilsiniz kürdü düşman bellemek türke de türkiyeyede yaramaz aklınızı başınıza toplayın. . .

18
6
yanıtYanıtla
mamo:

kaçın kaçın babanızın yanına gelin it sürüsü :)))

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title