Haberler

Hayalet Köyün İmamı 3 Kişiye Namaz Kıldırıyor

Güncelleme:

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Kusumlar Mahallesi'nde yaşanan göç nedeniyle nüfus 3 haneye düşerken, köy imamı 3 kişiye namaz kıldırıyor.

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Kusumlar Mahallesi'nde yaşanan göç nedeniyle nüfus 3 haneye düşerken, cami imamı Mehmet Emin Suuçak, hem imamlık hem de harabe evlere bekçilik yapıyor. Köyde Sabah, ikindi ve akşam namazına kimse gelmezken, Cuma namazına 3 kişi, öğle namazına ise 1 kişi geliyor.

"NE KÖYE GELEN VAR, NE DE CAMİYE"

Kusumlar Camii İmamı Mehmet Emin Suuçak, Orhaneli'nin en az nüfusu olan köylerden birisinin Kusumlar olduğunu belirterek, "30-40 arası bir nüfus var. Kış aylarında köy nüfusu 3-5 haneye düşüyor. Sabah, ikindi ve akşam namazına kimse gelmiyor. Öğle namazına 1 kişi, yatsı ve Cuma namazına 3 kişi geliyor. Cuma namazlarında şehirde duranlar da oluyor" dedi.

HAYALET KÖYDE HEM İMAMLIK HEM BEKÇİLİK YAPIYOR

Köyde hem imamlık hem de bir nevi harabe evlere bekçilik yaptığını ifade eden Suuçak, "Göçün nedeni insanların yerleştiği yerde karnını doyuramamasıdır. Buralarda geçim kaynakları olsa köylüler köyünü terk etmez. Köyde 1-2 tane betonarme bina var, kalan diğer bütün evler göçük içerisinde. Bayramlarda bile köyümüzde hiç hareket olmuyor. Bayram ziyaretine gelenler günübirlik gelip dönüyorlar. Çünkü akşam kalacağı bir ev yok. Köyümüz maalesef harabeye dönmüş durumda. Biz köyde insanların harabe evlerini korumak için bir nevi bekçilik yapıyoruz. Köyde insan olmadığından dolayı köye gelen herkes bana gelip soruyor. Bu şekilde günlerimiz geçiyor" diye konuştu.

Köy arazisinin eskiden meyvecilik yapıldığını ancak göç nedeniyle yüzde 80'ine kavak dikildiğini belirten Suuçak, sulama sıkıntısı olmadığından dolayı köyün tek geçim kaynağı kavak olduğunu belirtti.

KIŞ AYLARINDA KÖYE UĞRAYAN YOK

Kusumlar Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Eren ise, Orhaneli'nin en güzel köyü olmasına rağmen nüfus yönünden sıkıntılı olduklarına işaret ederek, "Köyümüzde göç var, hiç genç kalmadı. Göçün nedeni gençlerimize iş sahası yok, tarımdan kazanamıyorlar. Mecburen şehre göç etmek zorunda kaldılar. Daha önce köyde meyvecilik ve hayvancılık yapılıyordu. Köyde duran olmayınca bakımda olmuyor, evler harabe oluyor. Camide namaz kılan 3-4 kişimiz var. Yazın gelenler oluyor ama kış aylarında kimse gelmiyor" şeklinde konuştu.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhaneli Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (48)

MelihMobil-IOS:

Akp görsün bunları .. Çiftçilik ölüyor yavaş yavaş.. Ne yazık ki bütün köylerin kaderi böyle olacak güzel ülkeme yaptıkları yeter artık .

18
10
yanıtYanıtla
aslanMobil-ANDROID:

oköyde yaşamak güzel olur

26
0
yanıtYanıtla
Eko08:

Nüfus düşerse okul kapanır, sağlık ocağı kapanır, yatırım kesilir ama imam şart ona ödenen parayı kimse hesap etmez ve esirgemez.

16
9
yanıtYanıtla
ahmet:

o zaman aldığın maaşı iade et. zaten imam nasıl devletten maaş alır oda ayrı bi konu. cemaat varsa arasından biri çıkar kıldırır namazı. devlet memuru imam olmaz.

10
13
yanıtYanıtla
nuri:

namaza gelenlerde hayalettir.

8
11
yanıtYanıtla
fadıl yayman:

AKP nin Yoksulu kalkındırma politikaları sonucu Bu ülkede Köylü diye bir şey kalmayacak. Bu insanlar mecburen büyük şehirlere göç edecekler. Bizim köyümüzde 15 sene önce 6000 kişi iken şu anda 350 kişi yşıyor. benim babamın 300 dekar tarlası var ama oda tarlaları işlemez oldu çünki yaptığı masrafını çıkaramıyor artık tarla satmaya başladı.

13
5
yanıtYanıtla
kasırga:

İmam tek başına namaz kıl UYDUM KENDİME

3
15
yanıtYanıtla
AYAKKABI BOYACISI:

imamlarin aldigi para ; 2500 ytl, dir. dünya kadar para aliyorlar, birde ticaret yapiyorlar, adamlar para basiyorlar, , bunlari kontrol eden bir mekanizmada yok, , basibos bir haldeler, , köyleri birakiniz, sehirlerde de durum ayni, camiler bombos, yazik günah degilmi, bence:IMAMLAR. . CEMAATLA ;TEKE TEK ILGILENMELI;ZIYARETLER YAPIP INSANLARI YUMUSAK BIR LISANLA, IKNA EDIP CAMIYI CEMAATLE, MUHAKKAK DOLDURMALI;INSANLARA BOLBOL VAAZ VERMELI, HER SEYDEN ÖNCE ISLAMI KENDI YASAMALI;TAKVA SAHIBI OLMALIDIR, yoksa ahirette hesapfalan veremezler. . benden hatirlatmasi. . saygilar

12
5
yanıtYanıtla
suçlu kim:

40 kişiden aşağı cemaate Cuma namazı kıldırılamaz diye biliyorum bu nasıl İmammış

7
9
yanıtYanıtla
abc:

Neden sayısı düşen beldeler köye döner ? Neden sayısı düşen okullar kapanır ve öğretmenleri başka yerde çalışır. . . Peki cemaati nerdeyse sıfır olan dünya kadar camii var neden onlarda araştırılıp kapanmıyor? Ezidi köyünün ortasına camii yapmakta neyin nesi hemde kocaman. . .

7
9
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title