Haberler

Oyuncaklar Hatay İçin Yola Çıkıyor

Oyuncaklar Hatay için yola çıkıyor

KÜTAHYA - Sosyal medya grubu Gezgin Akademi, Hatay'daki mülteci çocuklar için oyuncak kampanyası başlattı.

Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü üyelerden oluşan Gezgin Akademi, 'Oyuncaklar Yolda', 'Oyuncaklar Hatay'da' sloganıyla başlattığı oyuncak ve kıyafet kampanyası kapsamında 2 Aralık'ta Hatay'daki mülteci çocuklara oyuncak ve kıyafet ulaştıracak.

Gezgin Akademi'nin Kütahya gönüllüleri Esra Şahin ile Berna Kurt Çankal proje hakkında bilgiler verdi.

Gezgin Akademi'nin Psikolojik Danışman ve Sokak Sanatçısı Erdal Çoban öncülüğünde kurulduğunu belirten Kütahya gönüllüsü Esra Şahin, "Yardımlaşmak ve paylaşmak için varız" dedi.

"Oyuncaklar otostopla götürülecek"

Türkiye'nin dört bir yanından 100'ün üzerinde gezginin geçen yıl otostopla Mardin'e gittiğini, burada bin çocuğa 3 bin adet oyuncak dağıttıklarını belirten Şahin, "Akademimiz gönüllülük esasıyla yardımlaşma ve paylaşma odaklı etkinlikler düzenliyor. Akademi olarak ilk etkinliğimizi geçen yıl Mardin'deki mülteci ailelerin çocuklarına yönelik gerçekleştirdik. Türkiye'nin dört bir yanından gezgin arkadaşlar otostopla yola çıkarak kendilerine verilen oyuncakları Mardin'deki mülteci ailelerin çocuklarına ulaştırdı. Arkadaşlarımız orada onlarla oyunlar oynadı, onlarla birlikte vakit geçirdi. Bu sene de yine Erdal Çoban öncülüğünde rotamızı Hatay olarak belirledik. Kampanya sonunda topladığımız oyuncaklarla birlikte Hatay'daki 4 mülteci kampını ziyaret edeceğiz. Orada, dezavantajlı gruplar içerisinde sayılan mülteci ailelerin çocuklarıyla bir araya geleceğiz. Bize ulaştırılan oyuncakları teslim edeceğiz. Bu seneki etkinliğimizde oyuncakların yanı sıra çocuklara kıyafet de götüreceğiz. Kış aylarında gideceğimiz için kıyafete de ihtiyaç olacaktır. Bu etkinliğimizle o çocukların hem yüreklerini hem de bedenlerini ısıtacağız" dedi.

"Asla para kabul etmiyoruz"

Türkiye'nin ilgisinden memnun olduklarını ve çok sayıda kişinin oyuncak, kıyafet yardımında bulunmak için kendilerine ulaştıklarını ifade eden Esra Şahin, "Dileyen herkes bizimle Hatay'a gelebilir, gelemeyenler oyuncaklarını ulaştırabilir. Eğer ulaştırma imkanı da yoksa yine gönüllü arkadaşlarımızı yönlendiriyor ve oyuncakları ya da kıyafetleri aldırıyoruz. 'Para yollasak siz alsanız' gibi şeyleri asla kabul etmiyoruz. O parayla oyuncak siparişi verebilir, bizim vereceğimiz adreslere yönlendirebilirler" dedi.

Şahin, akademinin, Türkiye'nin dört bir yanından gönüllülerinin olduğunu, Kütahya'dan da bir arkadaşı ile birlikte kampanyanın gönüllüsü olarak çalıştıklarını aktardı.

Başlatılan kampanyaya insanların hem gönüllülerin hem de sosyal medyada bulunan sayfalar aracılığıyla kendilerine oyuncak ulaştırdığını da belirten Esra Şahin, "Türkiye'nin bu kampanyaya ilgisinden oldukça memnunuz. Akademinin gönüllüleri olarak Kütahya'da Berna isimli arkadaşımla çalışıyoruz. Bunun için arkadaşım Berna evini açtı. Oyuncakları gerek çevremizdeki arkadaşlarımız bağışlıyor gerekse sosyal medyadan bize ulaşarak gönderenler var. Oyuncaklarda dikkat ettiğimiz en önemli husus savaşı hatırlatmaması. Bize ulaşan oyuncakları biz burada düzenleyip kolileyerek 2 Aralık'ta Hatay'a ulaştıracak şekilde hazırlayacağız. Hatay'da da pedagog arkadaşlarımız oyuncakları yine bir kontrolden geçirecek. Oyuncak dağıtımında da Türkçe bilmeyen mülteci çocuklarımız için 20 gönüllü çevirmen arkadaşımız bize yardımcı olacak. " diye konuştu.

"Bağımsız bir topluluğuz"

Mülteci ailelerin çocukları için başlatılan kampanyayı ilk duyduğunda çok duygulandığını ve kampanyaya dahil olmak istediğini kaydeden akademi gönüllüsü Berna Kurt Çankal ise, "Gezgin Akademi'nin hiçbir kurum veya kuruluşla bağlantısı yoktur. Gezgin kültürünü Dünya'ya yaymayı amaçlayan bağımsız bir topluluktur. Kampanya ile tamamen çocukların yüreğine dokunacağız. Kampanya ile o çocukların yüzlerinde ben de tebessüm oluşturmak istediğim için bu topluluğa dahil oldum. Bunun için hem evimi hem dükkanımı açtım. Gelen oyuncakları evimde ve dükkanımda topluyoruz. Proje sayesinde Türkiye'nin dört bir yanında güzel yürekli insanlarla bağ kurduk. Böyle bir projede insanların seferber olduğunu görmek beni inanılmaz duygulandırdı. Türkiye'nin birçok ilinden hiç tanımadığımız insanlarla hiçbir çıkarımız olmadan tek bir sebep için yola düşeceğiz o da çocukları mutlu etmek, yüzlerindeki sıcacık gülüşlerin sebebi olmak. Biz dünyayı sevginin kurtaracağına inanıyor ve bu doğrultuda çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kampanya sürecinde güzel dostluklar edindiklerini de kaydeden Berna Kurt Çankal, İstanbul'dan kendilerine ulaşan birinin, 1999 yılındaki depremde kaybettiği kardeşinin oyuncaklarını hala sakladığını, kampanyayı duyunca o oyuncakları mülteci ailelerin çocuklarına bağışlamak istemesinin kendilerini çok duygulandırdığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Esra Şahin Türkiye Kütahya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title