Haberler

OSB'de Çalışmalar Devam Ediyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çalışmaların hızla sürdüğü 2. Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Alt yapı çalışmaları ve sanayi tesislerinin inşa çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Küçük; Şanlıurfa'nın sanayileşme konusunda 2. OSB ile önemli mesafe kaydettiğini belirtti.

İncelemeleri sırasında bir açıklama yapan Vali Küçük: " Şanlıurfa'da en heyecanla takip ettiğim çalışma Organize Sanayi Bölgeleridir. İkinci bölgeyi bitirdik, üçüncü bölgenin çalışmalarına başladık. Orada da ekim ayından itibaren yaklaşık iki yüz firmaya yer tahsis edeceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren de temennimiz üçü bitirip dörde geçeceğiz" dedi.

FİRMALAR SIRADA BEKLİYOR

Üçüncü bölge için firmaların sırada beklediğini sözlerine ekleyen Vali Küçük; Türkiye'nin önemli firmalarının yatırım için beklediğini, bir ay sonra bu firmalara yer tahsisine başlayacaklarını belirtti.
İkinci organize Sanayi Bölgesinde oluşturulacak olan Tekstil Adası hakkında da bilgi veren Vali Küçük:"350 dönümlük bir alanda tekstil adası oluşturuyoruz. İstanbul'dan 15 tekstil firmasıyla anlaşma yaptık. Bu yıl ki şartnameye göre yerleri verildikten sonra inşaata başlayıp en az yüzde onunu bitirmek zorundalar. Bu on beş firmada yaklaşık beş bin kişi çalışacak" dedi.

İLÇELERDE DE YER TAHSİSLERİNE BAKILIYOR

Açıklamasında; Türkiye'de yapısına, büyüklüğüne ve nüfusuna göre en hızlı sanayileşen kentin Şanlıurfa olacağını belirten Vali Küçük, "Sadece il merkezimizde değil, Birecik ve Siverek'te de yer tahsislerine başlıyoruz. Viranşehir'de devam ediyoruz. Bütün bunları ele aldığımızda bu şehirde büyük bir fabrika atağı olacak" sözlerine de yer verdi. Son olarak Şanlıurfa'nın sahip olduğu potansiyele de değinen Vali Küçük, tarımımız elbette ki çok kıymetli ama sanayisi olmayan bir tarımın da geleceği yoktur. Tarımsal ürünü elde etmeli, saklamalı, paketlemeli ve pazarlamalısınız. İşte bu bir sanayidir, tarımda sadece üretmek yetmiyor. Bu işin sanayisine girilmezse sadece ucuz işçilik yapmış oluruz" dedi. Açıklamasının ardından incelemelerini sürdüren Vali İzzettin Küçük, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi Jandarma Karakoluna geçerek burada görevli askerleri ziyaret etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title