Haberler

Ortaca Rektör Harmandar; İztuzu Plajı'nda Hizmetler Eksiksiz Verilecek -1

Rektör Harmandar; İztuzu Plajı'nda hizmetler eksiksiz verilecek ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen ve sezonun başlamasına rağmen turistlerin hizmet alamadığı İztuzu Plajı'nda çalışmalar başladı.

Rektör Harmandar; İztuzu Plajı'nda hizmetler eksiksiz verilecek

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen ve sezonun başlamasına rağmen turistlerin hizmet alamadığı İztuzu Plajı'nda çalışmalar başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Dalyanağzı'ndaki iskeleler, tuvalet, duş kabinleri ve kafeteryanın bakım, onarımının yapıldığını; bölgedeki Caretta Carettaları da koruyan, turizm hizmetini eksiksiz vereceklerini söyledi.

Turizm sezonunun başlamasına rağmen İztuzu Plajı'ndaki duş, tuvalet ve kaferyaların açılmaması, şemsiye ve sezlongların konulmaması turizmcilerin tepkisine neden oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın özel sektöre yönelik ihalesini son anda iptal ederek Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin işletmesine karar verdiği İztuzu'ndaki bu belirsizlik sürerken, üniversite yönetimi sessizliğini bozdu. DHA'nın duyurduğu eksikliklerin bazıları hemen giderilirken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İztuzu Plajı'na gelerek basın toplantısı düzenledi.

Ortaca Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, İztuzu İktisadi İşletme Şirketi Müdürü Mehmet Ali Özler, Yönetim Kurulu Üyeleri Önder Yıldırım, Mustafa Koyuncu ve Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Temsilcisi Mehmet Çobanoğlu katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, plajda jandarma yerine özel güvenlik ekibi oluşturduklarını açıkladı. Rektör Harmandar üniversite olarak kontrol ve koruma görevini yerine getirdiklerini söyleyerek "İztuzu sahilinde deniz kaplumbağalarının yaşayacağı ve üreyeceği alanların koruma altına alınması için çalışma yürütüyoruz. İztuzu'nun korunarak gelecek nesillerin kullanımına hazır olması için çalışıyoruz. İztuzu hem Muğla, hem Türkiye, hem de dünyanın göz bebeği, cennet köşesi konumunda. Esas sahipleri Caretta Carettalar burayı 24 saat kullanıyor. Bakanlığımız burayı rant sahası dışında tutarak üniversitemize verdi. Üniversitemiz alanın bitki ve biyoçeşitliliği ile göl ve deniz kıyısındaki canlı çeşitliliğinin korunması, kontrolü, araştırılması, dünyaya tanıtılması için çalışıyor" dedi.

PLAJ ORTAK AKILLA YÖNETİLECEK

Yaz aylarında plaja girişlerde artık otopark ücreti alınmayacağını açıklayan Rektör Harmandar, ortak akılla plajı yöneteceklerini söyleyerek herkesle diyaloğa hazır olduklarını ifade etti. İztuzu Plajı'nı Bakanlıktan devraldıklarında çok kötü bir durumda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Harmandar, plajı kullanılabilir hale getirdiklerini kaydetti. İskelelerden bazılarının kullanılmaz durumda olduğunu söyleyen Rektör Harmandar şöyle konuştu: "Şu anda turistlerimizin rahatlıkla gelebileceği, plaja ayak basıp güvenli şekilde sahile ulaşabileceği bir ortam oluşturuldu. Buradaki bütün büfeler onarıldı. Tuvalet ve duş kabinleri kullanılamaz durumdaydı. Buraları artık insanların hizmetine sunulacak duruma getirdik. Sağlık İl Müdürlüğü, bir 112 Acil Servis ekibini İztuzu Plajı'na tahsis etti. Boğaz ağzında ve kara kısmında birer acil sağlık görevlisi ve cankurtaran ekiplerimiz görev yapıyor. İztuzu'nun dünyaya en iyi şekilde tanıtılması için arkadaşlarımız bir internet sitesi oluşturdu. Sitede çalışmalar, araştırmalar, projeler yer alacak. Ayrıca önümüzdeki yıl jeneratör yerine güneş enerjisi ile elektrik sağlanması için çalışma yapacağız. Bir arıtma tesisi ile arıttığımız suyu bitkileri sulamada kullanacağız."

ŞEZLONG EKSİKLİĞİ

Plajdaki sorunların teker teker çözüldüğünü kaydeden TÜRSAB Temsilcisi Mehmet Çobanoğlu, daha profesyonel bir işletme ile daha verimli hizmet verilebileceğini söyledi. Plajdaki eksikliklerle ilgili bilgi veren Çobanoğlu, "Şu an için eksikler arasında şezlonglar var. Bu da sanırım önümüzdeki günlerde gelecek güzel bir haber ile çözülecek. Turizme daha iyi hizmet vermesini hedeflerken elbette ufak tefek sorunlar yaşanacak. TÜRSAB ve yöresel acenteler olarak elimizden gelen desteği vererek daha güzel bir işletme sağlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Türkiye Ortaca Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Sabri sivrimobilWeb@haberler.com:

Ord.Okutman Zekeriya Bingöl olsaydı çozerdi sorunları anında

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title