Haberler

Ortaca 15 Temmuz Şehitleri Için Yürüdü

Muğla'nın Ortaca, ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş yapılıp, günün ilk ışığına kadar Demokrasi Nöbeti tutuldu.

Mehteran Takımı eşliğindeki Milli Birlik Yürüyüşü'ne Ortaca Kaymakam Vekili Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Evren Ekmekçi, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ortaca Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi, Şerif Naz Başoğlu Sokak, Cengiz Topel Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergahının takip edildiği yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı'na dönüldü. Burada, şehitler için saygı duruşunda bulunulup, hepbir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki konuşması sinevizyonda canlı olarak izlenmesinin ardından program şiirlerin okunması ile devam etti. Program meydanda sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tutulup, camilerden sela okunmasıyla devam etti. Demokrasi Nöbeti'ne katılanlara dondurma, lokma ve keşkek ikram edildi.

Öte yandan Dalyan Mahallesi'nde AK Parti Ortaca İlçe teşkilatı tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 30 kişinin katılımıyla mehter takımlı yürüyüş düzenlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Evren Ekmekçi Rıza Dalan Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

title