Haberler

Orman Bölge Müdürlüğü, Çamlıyayla'da Yeşil Altın Semineri Düzenledi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ‘yeşil altın’ olarak adlandırdığı defnede kaliteyi artırmaya yönelik olarak Çamlıyayla’nın Darıpınarı Köyü’nde eğitim semineri düzenledi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 'yeşil altın' olarak adlandırdığı defnede kaliteyi artırmaya yönelik olarak Çamlıyayla'nın Darıpınarı Köyü'nde eğitim semineri düzenledi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürlüğü (ODÜH) ve O.D.Ü. Başmühendisliği'nce gerçekleştirilen 'Defnede Kaliteyi Artırmaya Yönelik Eğitim Semineri'ne, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ve Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca da katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Kaymakam Sarı, orman teşkilatının vatandaşlar ile birlikte böylesine güzel ve hayırlı işler yapmasının takdire şayan bir çalışma olduğunu kaydetti. Sarı, vatandaşlardan da yapılan bu çalışmalara sahip çıkıp, ormanları koruyarak gelecek nesillere aktarmalarını istedi.

Orman Bölge Müdürü Baca da ormanlardan elde edilen odun üretiminin yanında, diğer fonksiyonlarının da öneminin gün geçtikçe daha da önem kazandığına dikkat çekti. Bu doğrultuda 2011 yılında Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde ODÜH Daire Başkanlığı, taşrada ise ODÜH Şube Müdürlüğü ve O.D.Ü Başmühendisliği kurulduğunu anımsatan Baca, "Başmühendisliğimiz, şefliklerimizde değeri en yüksek olan ürünler başta olmak üzere tüm odun dışı ürünlerin envanter ve planlama çalışmalarını büyük öncelikle ekonomik bir azim ve gayretle yürütmektedir. Geçen yıl itibariyle Mersin'deki tüm defnelik sahaların planları tamamlanmış olup, orman köylülerimizin hizmetine sunulmuştur. Emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra ODÜH Şube Müdürü Gökhan Şener ve O.D.Ü. Başmühendisi Yunuz Agkuş tarafından vatandaşlara uygulamalı eğitim verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Tepebağlı Çamlıyayla Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title