Haberler

Ordu'da Yeni Türkiye Yolunda Konulu Panel Düzenlendi

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yeni Türkiye Yolunda" konulu panel düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf  Ziya Cömert, Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ile Ülke TV genel Yayın Koordinatörü ve Haber 7 yazarı Hasan Öztürk katıldı.

CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, burada yaptığı konuşmada, Türk ve Kürt bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin ülkelerinin değerini çok iyi bildiklerini söyledi.

Geçmişe bakıldığında zor dönemlerde Türkler ve Kürtlerin birlikte organizasyonlar yaptıklarının görüldüğünü ifade eden Sayan, şöyle konuştu:

"Kobani olayı HDP ve PKK'nın Kürtler üzerinde bir işkencesidir. Kobani'yi eğer Türkiye'ye bırakırlarsa Türkiye oradaki kardeşlerini kucaklamış ve orayı İŞİD'in zulmüne karşı koruyabilecek güçtedir. Ama bunların amacı Türkiye'de bir yangın yeri yaratmak. Türkiye'de koçları, ağbabaları, öküzleri de var. İşte o koçlar, öküzler onlara destek veriyor. Gelinen noktada şimdi bütün Doğu ve Güneydoğu'yu yakıyorlar. 17 ve 25 Aralık'ın, 30 Mart seçimlerinin, Ekmeleddin beyin, IŞİD'in arkasındaki güç bugün Doğu ve Güneydoğu'yu yakan gücün arkasındaki güçtür. Farklı değildir, bu tamamen bir Amerikan organizasyonudur. Tecrübeli babaları İngiltere'dir. Bu işin finansmanını ve istihbaratını İsrail yapıyor. Burada bir yangın havası yaratarak Orta Doğu'nun ateşine Türkiye'yi sürüklemek istiyorlar. Ama Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden bir kitapçıkla Türkiye'nin ekonomisi batıyordu, şimdi tanklar vuruyor Türkiye'nin ekonomisi batmıyor."

Türkiye'de yaşayan herkesin bu toprakların değerini çok iyi bildiğini vurgulayan Sayan, şunları kaydetti:

"Biz Malazgirt'i, Kurtuluş Savaşı'nı, Çaldıran Savaşı'nı biliyoruz. Dolaysıyla bu gibi durumlarla Türkler ve Kürtler bir organizasyon yapmıştır. Yine öyle bir durum gelmiştir. 21. Yüzyıl yine Türkler ve Kürtlerin birlikte inşa edecekleri bir yüzyıl olacaktır. İmanımızla, kardeşliğimizle birbirimizden farkımız yok. Eşim İzmir'li ben Ağrı'lıyım. O İzmir'den Türk bayrağını almış Ankara'ya koşuyor, ben Ağrı'dan almış Ankara'ya koşuyorum. Ankara'da o bayrak dalgalanacaktır. O bayrağı indirmek kimsenin haddine değildir."

Panelin devamında diğer katılımcılar Kobani odaklı olaylar ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Savcı Sayan Türkiye Kobani Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title