Haberler

    Almanya'dan Pakistan'a Terör Yolculuğu

    Güncelleme:

    Berlin Eyalet Yüksek Sulh Hukuk Mahkemesi'nde yargılanan Sinan A. dünkü duruşmada çarpıcı itiraflarda bulundu.

    ÇOCUKLARI İÇİN ALMANYA'YA DÖNDÜ

    Alman Taliban Mücahitleri Örgütü üyesi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, terör örgütü adına savaşmak için silahlı eğitim almak ve NATO güçlerine karşı savaşmak suçlamasıyla yargılanan 27 yaşındaki Sinan A., Pakistan'a sonradan Müslüman olan Alman eşiyle cihat için gittiklerini itiraf etti. İki çocuk babası Sinan A., Pakistan'da gördüklerinden sonra büyük hayal kırıklığı yaşadığını ve bu yüzden de çocuklarının geleceği için Almanya'nın daha uygun olduğunu düşündüğü için cezaevine girmeyi göze alarak geri geldiğini de anlattı.

    BERLİN, BUDAPEŞTE, İSTANBUL, VAN

    Sinan A., Almanya'da Müslümanlara kötü davranıldığı ve İslam'ın bu ülkede yaşanamayacağı yönünde propagandaya inanıp eşi ve iki arkadaşıyla birlikte araba kiralayıp yola çıktığını söyledi. Önce Budapeşte'ye gittiklerini anlatan Sinan A., "Berlin'de arkadaşlarımdan ve akrabalarımdan topladığım 12 bin Euro ile yola çıktık. Macaristan'dan İstanbul'a, oradan otobüsle Van'a daha sonra da insan kaçakçıları bizi İran sınırına götürdü. Burada yaya olarak sınırı geçtik. Önce Tahran'a oradan da otobüsle Pakistan'a geçtik" dedi.

    PAKİSTAN'DA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

    Pakistan'a vardığında büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Sinan A., "İnsan kaçakçılarına ve Pakistan'a silah ve mermilere Dolar ödeniyordu. Pakistan askerleri ve Taliban mensupları birbirlerinden haberdardı. Bizim bindiğimiz otobüsü Pakistan askerleri beş kez kontrol etti. Taliban'ın merkezine gittiğimizi bildikleri halde bir şey yapmadılar. Her şey bir oyun gibi" dedi.

    "UYUŞTURUCU KULLANIYORLARDI"

    Sinan A., orada birlikte olduğu kişilerin her şeyden şüphelendiklerini söylerken "Paranoya halleri vardı. Herkesten ajan veya muhbir diye şüpheleniyorlardı. Amerika'nın çip atıp kendilerini izlediklerinden şüpheleniyorlardı. Hep bu konuşuluyordu. Hemen hemen herkes bölgede üretilen yerel uyuşturucuyu kullanıyor" dedi. Kendisinin bir kez dolar karşılığında dolu şarjör satın aldığını ve Kalaşnikof silahı kullandığını da söyledi. Ancak savaştığı yönündeki iddiaları yalanladı.

    "PARAYI ALAN YALAN SÖYLÜYORDU"

    Pakistan'a gittiğinde tam bir hayal kırıklığı yaşadığını itiraf eden Sinan A. "Kadınlar ve erkekler ayrı yaşıyordu. Eşimle uzun süre görüşemedim. İslam kurallarına göre görüşmemiz yasaktı. Küçük kağıtlara yazdığımız notlarla haberleşiyorduk. Ben hiç bilgisayar ve cep telefonu kullanmadım. Bize İslam'da yalan yok, Müslümanlar yalan söylemez diyorlardı. Parası olan hep yalan söylüyordu. Ancak orada gördüğüm bu değildi. Bir süre sonra başka bir yere taşındık. Orada daha iyiydik. İki çocuğum oldu. Çocukların kimlikleri bile yoktu. Orada çocuklarımın büyümesini istemedim. Bunun için dönmeye karar verdim. Çocuklarımın geleceği için Almanya daha uygun. Hapishaneye gireceğimi bile bile geri döndüm. İran'da beni yakaladılar. Hapishaneye attılar. Sorguladıklarında dövdüler. Bana işkence yaptılar. Çok zor günler geçirdim. Çok az yemek verdiler. Pakistan ve İran'ı gördükten sonra Almanya'da hapishanede yaşanır" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Pakistan Almanya Berlin Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (3)

    guven olmaz:

    yarin yelegi giyip kendini patlatir

    6
    0
    yanıtYanıtla
    MERDA:

    TAŞERONA AKP KANDIR KANDIRDIIII BENDE PATLAYIP AYNISINI YAPACAM . . . BU NE YAAA ÇALIŞANI SÖMÜRME BAKANLIĞI HANİ LİSE VE ÜSTÜ KÖLELERE KADRO VERECEKTİNİZ AKP HEPP YALANNNNN HAYATINIZ YALANMIŞTII EYYY AKP. . . .

    4
    0
    yanıtYanıtla
    birikedimi7:

    malmısın lan sen dangalak

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title