Haberler

Opel'in Bochum'daki Fabrikası Kapanıyor

Almanya'nın Bochum kentinde bulunan Opel otomobil fabrikasının, bugün son iki arabasını ürettikten sonra kapanacağı bildirildi.

Almanya'nın Bochum kentinde bulunan Opel otomobil fabrikasının, bugün son iki arabasını ürettikten sonra kapanacağı bildirildi.

Bochum kentinde yaklaşık 50 yıldır üretim gerçekleştiren Opel firması, bügün son iki aracını üretim bandına almasının ardından kapanacak. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Opel'in Bochum'daki üretim tesisinde son araçlar daha önce planlandığı gibi bugün son kez üretim bandına gelecek. İki adet Zafira Tourer model araç şirket tarafından bölgedeki projeler için bağışlanacak" denildi.

Söz konusu iki aracın sosyal yardım derneklerine bağışlanacağı bildirilen açıklamada, "Projelerden bir tanesi "Total Tiyatro" adı verilen proje kapsamında gençler ve tecrübeli sanatçıların turnelerde kullanımına bağışlanacak. İkinci araç ise Bochum'da faaliyet gösteren mülteciler ve evsizlere yönelik çalışma yapan Ortak Refah Derneği'nin kullanımına sunulacak" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Opel'in Almanya'daki en büyük ikinci üretim yeri olan Bochum'daki fabrikanın kapanmaması için Opel çalışanları, politikacılar ve çeşitli sendikalar yoğun çaba sarf etti.

Çok sayıda Türk işçinin de çalıştığı fabrikanın kapanmasıyla birlikte yaklaşık 3 bin kişinin işsiz kalacağı tahmin ediliyor. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Opel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title