Haberler

Önder, Öcalan'ın Vasiyetini Açıkladı: Ne Aldattım, Ne Aldandım

Güncelleme:

HDP heyetinde bulunan ve Öcalan ile görüşmelerde bulunan milletvekili Sırrı Süreyya Önder, canlı yayında Öcalan'ın mezar taşına yazdırmak istediği cümleyi açıkladı.

Abdullah Öcalan ile İmralı'da kritik bir görüşme yapan HDP vekili Sırrı Süreyya Önder IŞİD kuşatmasındaki Kobani krizi ile zor günler yaşayan çözüm sürecinde gelinen noktayı anlattı. CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Önder İmralı'daki kritik görüşmeden çarpıcı notlar aktardı.

Önder, ayrıca Öcalan'ın vasiyetine ilişkin, "Ciddiyetsiz ve spekülasyona açık açıklamalar yapıyorlar. Hep ne aldı ne verdi tartışması yapıyorlar. Sayın Öcalan bir vasiyet olarak söyledi: 'Kimseyi aldatmam ve aldatılmam.' Bunu vasiyet olarak söyledi. Bir gün ölürsem mezar taşıma bu cümle yazılsın istedi." ifadelerini kullandı.

KOŞULLARI İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE TEPKİ

Öcalan ile yaptıkları görüşmeden notlar aktaran PKK lideri için kurulacak olan sekreteryanın detaylarını paylaştı. Sekreterya üyelerinin aynı zamanda müzakere heyeti olacağını açıklayan Önder heyet üyelerinin kendisi, Pervin Buldan, İdris Baluken, Hatip Dicle olacağını söyledi. Önder, Öcalan'ın koşulları ve konumu üzerinden yapılan tartışmalara da tepki gösterdi.

İşte HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in açıklamalarından satır başları:

"15 METRE KARELİK BİR ALANDA KALIYOR"

"Öcalan'ın şartları değişmedi. 20'nin üzerinde görüşme yaptık şimdiye kadar. Bu kez de aynı yerde görüştük. Fotoğrafları da düşmüştü, o masada görüşüyoruz. Toplasanız 15 metre kare bir alanda kalıyor. Daha önce 4-5 metre kare karelik bir odada kalıyordu.

"VİLLA İDDİASI GİBİ ŞEYLER AYIP"

Villa iddiası gibi şeyler ayıp şeyler. Bunlar çok avam yaklaşımlar. Çünkü bu insan barışı inşaa etmeye çalışıyor. Görüşmeler, çalışmalar, yapması lazım. Bu kısıtlı imkanlarda bunları yapmaya çalışıyor. Bu Sayın Öcalan'ın değil ülke olarak bizim talebimiz olmalı. Barışın teminatıdır bu, o nedenle koşullar düzeltilmeli.

VASİYET KONUSU

Başlıca haber kanallarını izliyebiliyor. Şu anda bizi de izliyor. Sabah 6'da kallkıyor ve gün içinde okuma yazma ile geçiyor, akşamları televizyon izliyor çünkü görüşmelerimizde anlatıyor.

Bir sekreteryası olacak. Bir müzakere heyeti olacak. Bu heyet herhalde duvara konuşmayacak. Karşılarında birileri olacak. Başmüzakereci Sayın Öcalan'dır. Ciddiyetsiz ve spekülasyona açık açıklamalar yapıyorlar. Hep ne aldı ne verdi tartışması yapıyorlar. Sayın Öcalan bir vasiyet olarak söyledi: Ne aldattım, ne aldandım. Kimseyi aldatmam ve aldatılmam. Bunu sasiyet olarak söyledi. Bir gün ölürsem mezar taşıma bu cümle yazılsın istedi.

SEKRETERYADA KİMLER OLACAK?

Büyük bir müzakere sürecine girilecek. Bozucu alanlar masaya yatırılacak. Bunlara çözüm seçenekleri üretilecek. Yukarıdan aşağı hiçbir barış önerisinin kalıcı olması mümkün değil. Kendisi 9 ana başlıkta, güvenlik eğitim, kadın, hakikatle yüzleşme gibi başlıklar. Sekreteryanın üç üyesi belli. Pervin Buldan, ben, İdris Baluken olacak. Parlemanto dışından kadın hareketinden bir arkadaş. Hatip Dicle olacak, sekreterya böyle olacak. Devletle görüşmeleri siyasetle görüşmeleri yapacak. 5 kişilik sekreterya müzakere heyetinin de bir parçası olacak.

MÜZAKERE HEYETİNDE KANDİL'DEN BİRİ OLACAK MI?

Masada Kandil'den bir isim olacak mı sorusuna bir yanıt veremem. Ama olmalı mı derseniz evet olmalı. Önümüzdeki haftadan itibaren sekreterya devreye girebilir diye düşünüyorum. Her gün İmralı'ya gitmek şeklinde çalışmaz. Çünkü çalışma gündemini takip edeceğiz. İmralı'da cezaevi olmayan bölümde sekretarya üyeleri için bir yer tedarik edilebilir. Ama sonuçta bunlar hep detaylar. Bizim ekmek gibi su gibi barışa ihtiyacımız var. O halde bu sorunu gereken derinlikte ele almak lazım.

"KANDİL ÖCALAN'I ZAYIFLATMAZ!"

Öcalan ve Kandil arasında çelişki var deniyor ama doğru değil. Kandil bu işin doğrdudan muhatabı. Eğer savaş çıkarsa bombalar onların üzerine yağacak. O neden meselenin bir yönü de güvenlik yönüdür. Ama Öcalan'ı zayıflatmak ya da oyalamak içinde olan kimse yoktur. Kürt hareketinde böyle düşünen birisi bunu anlatacak ikinci bir kimseyi bulamaz. Öcalan bölgede masaya demokratik bir teklif getiren tek lider."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan Kandil Dağı İmralı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (34)

antepli:

bu ne saçmalık böyle sonuçta 30 bin kişinin katili bunu insan yerine koyup dinliyorlar ya yazuklar olsun

19
85
yanıtYanıtla
İSMET BİRİ:

bu tererüstleri muhatap alan adam yerine koyan bu canileri konuşturan akp ye lanet olsun yazıklar olsun akp ye oy veren cahil sürüsüne yazıklaR OLSUN BİR GÜN GELECEK VATAN HAİNLİĞİNDEN YARGI ÖNÜNE ÇIKACAKSIIZ

16
49
yanıtYanıtla
KÜRT SERHAD:

bUNU SÖYLEYECEK dÜNYADA kAÇ TANE lİDER vAR?MAKARNACILARA TROLLERE VE ONLARI HERGÜN 1 TUTAM OT İÇİN KANDIRILMAYA HAZIR OLANLARA İTHAF OLUNUR.

37
27
yanıtYanıtla
tt:

buda habermi bununla bizim vaktimizi harcıyorsunuz bizede yazık

17
46
yanıtYanıtla
malatya serdarı:

galiba ölümü yaklaştı. o zaman yaşasın cehennem. zalimler için.

29
26
yanıtYanıtla
Enine Boyuna:

Sanki en derin Kürdüstancılar bir araya gelmiş gibi şov sunum yapmışlar yine.

17
36
yanıtYanıtla
cabbar:

vatanı satan satana

5
39
yanıtYanıtla
masum:

sehid babasininda bir vasiyeti vardi, , , , , , , , , , , , , , ,

20
19
yanıtYanıtla
KAAN:

ÖCALAN İLE RTE NİN VASİYETİ AYNI TÜRKİYENİN BÖLÜNMESİ

15
20
yanıtYanıtla
ibrahim özdemir:

vasiyet ettiğine göre ölümü yaklaşmıştır inşallahhhhhhhhhhh

13
12
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title