Haberler

Önder'den Arınç'a Cevap:Yer Yüzünde Kibirle Yürüme

Güncelleme:

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisine söylediği "Haddini bil" sözüne yazılı açıklama ile cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, 'Başmüzakereci Öcalan'dır.' sözüne sert tepki gösterdi. Arınç, Önder'e 'Haddini bil' dedi.

HDP'li Önder de Arınç'ın bu sözlerine, "Bana had bildirmeye kalkışmışsınız. Belki olan bitenden haberiniz yok. Belki de idrak edemiyorsunuz! Bu had bildirme dillerini hangi ara öğrendiniz? Kim size bu ruhsatı verdi? Had nedir? Sınırı nerede başlar? Bu sınırı kim tayin eder? Bakanlığınızın görev tanımı içinde var da biz mi bilmiyoruz? Size son olarak önerim, Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın. Ve boyca da dağlara erişemezsin." cevabını verdi.

İşte Sırrı Süreyya Önder tarafından yapılan yazılı açıklamanın satırbaşları:

"ÖCALAN BAŞMÜZAKERECELİK SIFATINI..."

"Sayın Öcalan Başmüzakerecilik sıfatını tarihi Newruz Bildirgesini yazdığı gün aldı. Türkiye'de demokratik bir barış, özgür eşit ve hakça bir yaşam isteyen bütün halkların iradesini siz de bir yasayla onayladığınız gün tescil edildi. Evet, bir Başmüzakereciniz daha var. O da; yasayla tariflediğiniz Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'dır. Üstelik sizin aslında girmek istemediğiniz, onların da aslında sizi almak istemediği Avrupa Birliği için fuzuli bir Başmüzakereciniz varken bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için neden olmasın, ne mani?

"ORTADA GİZLİ SAKLI BİR ŞEY YOK"

Evet, "nereden çıktı bu sekretarya" dediğiniz şey ve daha fazlası bu yasada mündemiçtir. Ortada gizli saklı ya da vehmedilen bir şey yoktur. Barış meselesi laubalilik kaldırmaz, ciddi bir iştir. Barış, "Barış" diye de tekrarlanarak gelmez. Sistemli, şeffaf, yasal, demokratik ve cesur yaklaşımlar gerektirir.

"SİZİN KADAR MEŞRUYUM"

Bana gelince; Sayın Öcalan'ın da, Kandil'in de, Hükümetinizin de karşısında, barışı isteyen irade için katkı sunmaya çalışan, bütün yurttaşlarımızın canını ve hukukunu aziz bilen, bu halkın en az sizin kadar meşru bir vekiliyim. Konumum ve rolüm budur. Allah korusun yeniden bir çatışma koşullarına dönülürse biliniz ki, sizden daha fazla muazzep olacağım.

"PROVOKATÖR LAFINI SİZE İADE EDİYORUM"

Provokatör lafını size misliyle iade ediyorum. Esas provokasyon kamu düzenini salt polisiye tedbirlerle sağlamaya çalışmaktır. O kadarını bir onbaşı da yapar. Siz sözüm ona Bakansınız, biraz daha derin bir kavrayış beklenir.

"YER YÜZÜNDE KİBİRLE YÜRÜME"

Size son önerim şudur, Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın. Ve boyca da dağlara erişemezsin."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Egemen Bağış Bülent Arınç Barış Barış Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (23)

EDINI YAZIN DAVA:

Önder sen şımarık bi insansın. her melanet sizde geziyide sen başlattın karıştırdın

8
13
yanıtYanıtla
derdest:

sırrı gene gevezelik yapıyorsun boş boş konuşuyorsun

10
8
yanıtYanıtla
ADAM:

iyi oturtmuş arınça. . . bu adamla tartışmaya giren hayatının hatasını yapar:)

11
6
yanıtYanıtla
cerkez:

süreyya hanim devlet kibirle yönetilmez hükümet size fazlasiyla tölerans gösterdi siz bunu suistimal ettiniz , simdide cikip hala tahriklere devam ediyorsaniz , sopa yi hakediyorsunuz siz, artik güvendiginiz dis güclerde sizi bu sefer kurtaramayacak göreceksiniz

9
8
yanıtYanıtla
sado kral:

Sırrı baba konuşmuş bazı mallarda adam ol deyip yorum yapmis siz adam olun onun umrunda değilsiniz ama yaziyorsun

12
4
yanıtYanıtla
HPG63:

Sayin önder haklidir bakin hep soyluyoruz devlet bu dil ve uslubunu ozellikle emrivaki konusmalarini derhal birakmalidr şidetten sadece sidet dogar örnek gever de infaz edilen 3 polis devir 90 lı yillar devri deil karsinizda eli kolu gözü bagli infaz ettiginiz o kürt yok ve hâlâ siz kimsiniz diyorlar sayin ARINÇ millete posta koyacaginiza kendi cocuklarinizi doguya askere gonderin sonra millete posta koyun agzinizin lafini bilmezsiniz sonrada olan elin gariban cocuguna olur sizi cocuklariniz altında son model arabalar avrupalarda keyif çatar

8
8
yanıtYanıtla
toros:

kendi kendine gelin güvey olma yavru kuş sana türkiye cumhuriyeti izin vermese oraya adım bile atamazsın

3
12
yanıtYanıtla
veli:

sureya mi sumeryamisin pislikler nakadar miletin ocagina ates doktunuz sende kurtulamiyacaksin yaptiklarinizdan

3
11
yanıtYanıtla
Gercek:

Bu Adam kim kendini ne saniyor Öcalanin masasi

7
7
yanıtYanıtla
Hele Gel Haydar Gel Gel Bırakın Gelsin:

Bu Sırrı Süreyya bir harika dostum

5
8
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title