Haberler

Önce Aşkta, Sonra Sağlıkta Kazandılar

Güncelleme:

Fethiye'deki bir diyaliz merkezinde tanışarak ailelerinin itirazına rağmen evlenen 2 böbrek hastası evlendikten 6 yıl sonra sağlıklarına kavuştu.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir diyaliz merkezinde tanışan ve ailelerinin itirazına rağmen evlenen iki böbrek hastası, evlendikten 6 yıl sonra kadavradan sağlanan böbreklerle sağlıklarına kavuştu.

13 yaşından bu yana böbreklerinin fonksiyonlarını yerine getirememesi nedeniyle diyalize giren Sevgi Çağdaş ile böbrek yetmezliği nedeniyle 10 yıl önce diyalize girmeye başlayan Selahattin Çağdaş, Fethiye'deki bir diyaliz merkezinin düzenlediği yılbaşı etkinliğinde tanıştı. Etkinlikten sonra 2 yıl boyunca birbirlerini görmeyen bu kişiler, aynı ilçede farklı bir etkinlikte tekrar karşılaştı.

Bir gün içinde evlilik kararı alan kişiler, konuyu aileleriyle paylaştı ancak ikisinin de böbrek hastası olması ve diyalize girmeleri nedeniyle aileleri evlenmelerini istemedi. Birbirleriyle mutlu olabileceklerine inanan çift, ailelerine inat bir hafta içinde evlendi.

Nakile kadar birlikte diyalize giren, diyalizin yüklediği sorunları birlikte göğüs geren çift, umutsuz anlarında birbirlerine umut oldu. Çift, sağlıklarına kavuşma hayalini neredeyse kaybettikleri bir anda Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden gelen haberle hayata yeniden sarıldı.

Selahattin Çağdaş bir yıl, eşi Sevgi Çağdaş ise 6 ay önce kadavradan sağlanan böbreklerle nakil yapılarak sağlıklarına kavuştu. 7 yıl boyunca birbirlerinin yaşam umudu olan Çağdaş çifti, uzun bir mücadelenin ardından sağlıklarına kavuştuklarına hala inanamıyor.

"Birbirimize olan aşkımız bizi hayata bağladı"

Selahattin Çağdaş, yaşama sevincini yitirdiği anda eşi ile tanıştığını ve çevrelerindeki insanların olumsuz görüşlerine rağmen 7 yıl boyunca mutlu bir evlilik yaşadıklarını söyledi.

Diyalize bağlı bir hayat sürmenin çok zor olduğunu anlatan Çağdaş, tüm zorlukları birbirlerine aşıladıkları sevgiyle aştıklarını vurguladı.

Hastalıkla yaptıkları zorlu savaştan zaferle çıktıklarını dile getiren Çağdaş, "Birbirimize olan aşkımız bizi hayata bağladı. Bu mutluluğu tatmamış olsaydık, belki de bugün yaşamıyor, yaşam savaşından mağlup ayrılmış olabilirdik" dedi.

"Eşimle birbirimizi tamamlıyoruz" diyen Sevgi Çağdaş ise toplumda "Hasta insanlar evlenemez" gibi bir algı bulunduğunu, bunun da hastaları daha fazla üzdüğünü kaydetti.

Eşi ve kendisinin de böbrek hastası olmaları nedeniyle bu tür eleştirilere maruz kaldıklarını ifade eden Çağdaş, "İnsanların bana acıyarak bakmalarından sıkılmıştım. Eşim ile yaşadığımız sorunları bildiğimiz için birbirimize acıyarak değil, sevgiyle baktık. Birbirimize güç verdik ve birbirimiz için yaşamamız gerektiğini öğrettik" diye konuştu.

Tek istekleri sağlıklı bir çocuk

Nakillerle sağlıklarına kavuşan Çağdaş çiftinin şimdiki isteği ise sağlıklı bir çocuk. Taşlardan, boncuklardan takı yaparak geçimlerini sağlayan çift, çocuk için nakilden sonraki bir yılın geçmesini bekliyor.

Doktorların önerdiği bir dönemde çocuk sahibi olmak istediklerini söyleyen Sevgi Çağdaş, "Eşimle önce aşkı, sonra sağlığı bulduk, bu mutluluğun da bir meyvesi olmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Ayrıca diyalize girmeleri ve ailelerinin itirazları nedeniyle kına gecesi yapamadıklarını belirten Çağdaş, "Kına gecesi için zamanımız olmamıştı. Doyasıya eğlenerek bir kına gecesi yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Çağdaş çifti, nakil bekleyen arkadaşlarına da evliliği önerdi.

Kaynak: AA / Güncel

Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title