Haberler

Öldürülen Mafya Babası Şahin'le İlgili Dikkat Çeken Detaylar

Güncelleme:

İstanbul'da öldürülen, yeraltı dünyasının ünlü ismi Vedat Şahin'in, ağabeyi ile gece hayatına hakim olduğu, 2005 yılında Yargıtay ve Emniyet'te adamlarının olduğu biliniyordu.

İstanbul Nişantaşı'nda yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve adamı silahlı saldırıda öldürüldü. Peki kim bu Şahinler?

LALE OPERASYONUYLA GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

İstanbul'da 2005 yılında "Lale Operasyonu" kapsamında tutuklanan Sedat Şahin ve adamları hakkında hazırlanan polis fezlekesinde, çetenin faaliyetleriyle ilgili birbirinden ilginç ayrıntılar yer almıştı. İstanbul'un gece hayatını kontrol altına alan Sedat Şahin'in, istediği sanatçıyı istediği mekânda sahneye çıkardığı, ayrıca İstanbul'a gelen bir Rus bakanın Şahin'i ziyaret etmek istediği öne sürülmüştü. Ayrıca, Şahin grubunun, Yargıtay'daki adamları vasıtasıyla davaların seyri konusunda bilgi aldıkları da iddia edilmişti.

İşte 2005 yılındaki polis fezlekesinden dikkat çeken detaylar:

GECE HAYATININ HAKİMİ

Şahin grubu, İstanbul gece hayatını kontrol altında tutarak, istediği sanatçıyı istediği barda sahneye çıkaracak, istemediğini de çıkarmayacak kadar etkin.

SERDAR ORTAÇ'A TEHDİT

Şahin'in, o dönem dinlenen telefon görüşmelerinden birinde, Mehmet isimli adamını arayarak, "Serdar (Ortaç) herhangi bir yerde program yapıyor mu? İki kez mesaj attım, bana geri dönmedi. O i..... bul, canımı sıkmasın, sahneden mi almam lazım onu? Benim ne yanlışımı görmüş de gelmiyor?" diye tehditvari konuşmaları tapelere yansımıştı.

"SAHNEYE GÜLŞEN ÇIKACAK"

Vedat Şahin, yine o dönem Etiler'deki Keops adlı kulüpte sahneye çıkarmak istediği Gülşen'le ilgili de, adamı Halis Kocaman'ı arayarak şu talimatları veriyor:

"Yarın, Keops'un yöneticilerine diyorsun ki, 'Yılbaşı gecesi Asena Keops'ta çıksın'"

Kocaman'ın "Abi, Tatlıses de çıkarsa ters olmaz mı?" demesi üzerine Şahin, "Tatlıses çıkmıyor, bitti. Gülşen çıkacak, onun çıkmasını istiyorum. 4 bin dolar istiyoruz, eğer çıkartmıyorlarsa dükkânı kapatıp gitsinler" ifadelerini kullanıyor. Vedat Şahin ayrıca, manken Aysu Baceoğlu'nun doğum günü için Mehmet Ali Erbil'in ortağı olduğu bardan yer ayırttığını ve para alınmamasını isteyerek, bütün sanat camiasının partiye geleceğini söylüyor.

"GÜZEL İNSAN, EMRET"

Ses kayıtlarına yansıyan bir başka ilginç detay ise Sedat Şahin'in, Asena olayıyla ilgili tehdit ettiği iddia edilen İbrahim Tatlıses'i aradığında, ünlü türkücünün telefonu, "Emredin güzel insan!" diyerek açması. Tatlıses, Şahin'in "Ne zaman müsaitsin, görüşebilir miyiz?" sorusu üzerine, Berlin'e gideceğini, ama daha sonra mutlaka görüşeceklerini belirterek, "Başım üstüne, şeref duyarım" diye yanıt veriyor.

"MÜZİK PİYASASINA GİRELİM"

Müzik piyasasının önde gelen isimleriyle bir toplantı yapan Sedat Şahin, Hasan Erdem'i arayarak, "Bu piyasada ciddi bir boşluk var" diyor ve müzik dünyasına girmek istiyor. Erdem de, "Abi girelim o piyasaya, ama işi bilen biri olsun" yanımızda diyerek, piyasada etkin olan Bayar Müzik'in sahibi Burhan Bayar'ın kendileriyle birlikte olacağını anlatıyor.

KOLU YARGITAY'A UZANDI

Şahinler grubunun fezlekedeki en çarpıcı konuşmaları ise Yargıtay'la ilgili. Konuşmalarda Haydar adlı adamı Vedat Şahin'i arayarak davasının Yargıtay'da kaçıncı mahkemede olduğunu soruyor. Vedat Şahin "1'de" deyince, adamı, "Şu anda Celal Demirtük isimli eski Yargıtay üyelerinden birinin avukat oğlunun yanındayım. Başkan Sabit Bey'e de çok yakın" karşılığını veriyor.

RUS BAKAN'IN ZİYARET İSTEĞİ

Türkiye'yi ziyarete gelen bir Rus bakanın, Şahin'i ziyaret etmek istediği de fezlekede yer almıştı. Şahin'i arayan Mustafa Özbey, "Bakan daha gitmemiş. Yarın müsaitseniz öğleden sonra Rusya'dan gelen bakanla sizi ziyarete geleceğiz" diyor. Şahin de, "Yarın 3 uygun mu?" diyerek randevu veriyor. Mustafa da "Tamam ben sizin uygun saatinize göre organize ediyorum. Tekrar sağ olun" yanıtını veriyor.

POLİSLER YARDIM EDİYORDU

İddianamede Şahin grubunun, sorunlarını çözmek için sık sık emniyet görevlilerinden yardım aldıkları da yer alıyordu. Fezlekede ilginç bir ayrıntı daha dikkat çekmişti:

Silahını kaybeden Beşiktaşlı futbolcu Okan Buruk, Bahçelievler İlçe Emniyeti'ne başvuruyor. Daha sonra Şahin grubunun silahlı kanadından Savaş Aksu'yu arayan ve Bahçelievler'de görevli polis memuru İlhan olduğunu söyleyen kişi, Buruk'un silahını kaybettiği için Cahit müdürle oturup konuştuklarını aktarıp, "Savaş, seni rahatsız edeceğim, şöyle bir kollarını uzat bakayım sağa sola" diyerek silahın bulunması için yardım istediği anlatılıyor.

ACAR, NEDEN HIŞMINA UĞRADI?

Erdal Acar'ın, 3 milyon dolarlık alacağını tahsil etmek için Cavit Çağlar'ın oğlu Mustafa Çağlar'ı vurdurmak amacıyla plan yaptığı da ortaya çıkmıştı. Acar'ın Onur Özbizerdik'e bu iş karşılığında Çağlar'dan alacağı 3 milyon doların yarısını vermeyi teklif ettiği ifade edilmişti. Çağlar'ın planı haber alması üzerine, Erdal Acar'ın da bu konudan Hasan Erdem'i sorumlu tutarak evini bastığı için Sedat Şahin grubunun hışmına uğradığı belirtilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Tatlıses Sedat Şahin İstanbul Yargıtay Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (64)

KılıçMobil-IOS:

Sıkıysa yorumlarınızda Karadenizlilere laf söyleyin

13
17
yanıtYanıtla
Polat AS:

Gerek askeriyenin gerek emniyetin gereksede özel ve tüzel kurumların içindeki şerefsiz parelel yapı çöktükçe bu gibi zorbaların böcek gibi işte bu şekil gebermeleri kaçınılmaz olacaktır. . . . .

11
12
yanıtYanıtla
allohasan:

ne kullanıyorsun sen hangi dünyada yaşıyorsun söylede bizde oraya gelelim

yanıt5
yanıt1
CecoMobil-IOS:

Bunlar kim mafya kiiim hepsi çakal

20
2
yanıtYanıtla
61 li:

Bence bundan sonra SARALLARLA uğraşılmayacağını öğrenmiştir.

10
11
yanıtYanıtla
bafralı:

61 li öğrenmiştir emin ol 55 li

yanıt7
yanıt2
MAFYA''imiş ):

Bİr gün böyle gidersiniz işte öldüğünüzde de yer altı dünyasının ÜNLÜ isimlerinde falan filan öldü derler geberin namussuzlar bütün pislikler sizler gibi mafya ayağı takılanlardan çıkıyor hesap sordugunuz yetti şimdi de siz hesap verin bakalım MAFYA BABALARI. . . .

19
1
yanıtYanıtla
erhan:

AKP GELDİ MAYFA BİTMİ ZANNETMİŞTİM AMA ÖYLE DĞİLMİŞ. . . .

14
6
yanıtYanıtla
dede:

ülkücü mafya bu

5
14
yanıtYanıtla
mete .:

lan yorum yazamaya korktum be :)

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title