Haberler

Okulu gözyaşları içerisinde açtılar -

Muş Şeker Fabrikası kampüsündeki liseye, trafik kazasında hayatını kaybeden fabrikanın müdür yardımcısının ismi verildi.

Muş Şeker Fabrikası kampüsündeki liseye, trafik kazasında hayatını kaybeden fabrikanın müdür yardımcısının ismi verildi. Okulun açılışı, gözyaşları içerisinde yapıldı.

Muş Şeker Fabrikası yönetimi, Şeker Anadolu Lisesi'nin adını Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi olarak değiştirdi.

Şeker Sanayi Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği tarafından yaptırılan, Muş Valiliği tarafından onaylanmasıyla adı değiştirilen Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi'nin açılışı yapıldı.

Öz'ün eşi Neslihan Öz ile çocukları gözyaşlarına hakim olamadığı törende konuşan Vali Vedat Büyükersoy, Öz'ün, çalışkan, sevilen ve herkesin kendinden bir şeyler bulduğu biri olduğunu, bu nedenle de okula isminin verilmesini uygun gördüklerini söyledi.

Erentürk Öz adının okula verilmesiyle fabrikada çalışan işçiler ve memurların onu örnek almasını arzu ettiklerini ifade eden Büyükersoy, şöyle devam etti:

"Yine burada okuyan çocuklarımızın, çalışmanın, sevginin ne demek olduğunu, herkes tarafından sevilen şahsiyetin ne kadar kıymetli, ne kadar önem verilmeye değer bir şahsiyet olduğunu görmeleri için böyle bir tercihte bulunduk. İşte sevgi böyle bir şey. Onun için öncelikle sevgiye talip olmak lazım. Dünyada her şey para, makam, mevki demek değildir. İnsanların kalbinde eğer sevgi tomurcuğu açılmasına sebep oluyor ve herkes tarafından sevgiyle saygıyla kucaklanıyorsanız, bundan daha büyük bir değer olamaz. İşte, bu arkadaşımız burada işçilerin, idaredekilerin tamamına kendisini sevdirmiş ve bu sevginin timsali olarak bugün burada toplandık."

Fabrikanın müdürü Nizamettin Güler ise Öz'ün sevilen biri olduğunu, fabrikaya yaptığı değerli hizmetler, engin hoşgörüsü, sevecenliği ve güzel ahlakıyla herkesin gönlünde taht kurduğunu belirtti.

Neslihan Öz de çok duygulandığını belirterek, okula eşinin adının verilmesini çok anlamlı ve önemli bulduğunu ifade etti. Konuşmalar sonrası açılış kurdelesini Vali Büyükersoy, Neslihan Öz ve çocukları kesti.

Açılış sonunda, fabrika kampüsünde oluşturulan Erentürk Öz Hatıra Ormanı'na ilk fidanlar dikildi.

Erentürk Öz, geçen yıl Bingöl'ün Solhan ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Muş Valiliği Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

mustafa mergenmustafamergen2@hotmail.com:

çok güzel

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title