Haberler

Oktay Vural - Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi -

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, "Bu konuşmalar eğer doğruysa, dinleyenin de servis edenin de bu konuları konuşanın da hesabı vereceği günler yakın olacak" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, "Bu konuşmalar eğer doğruysa, dinleyenin de servis edenin de bu konuları konuşanın da hesabı vereceği günler yakın olacak" dedi.

Oktay Vural, partisince Tritoğlu Parkı'nda düzenlenen mitingde, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinin arkasındakilerin ortaya çıkartılması gerektiğini belirtti.

Olayın her yönüyle aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Vural, şunları söyledi:

"Devletimizin milli güvenliğiyle ilgili böylesi önemli bir konunun dinlenmesi ve servis edilmesi, kesinlikle kabul edilemez. Görülüyor ki yabancı devlet ajanları, devletimizin her güvenlik konusuna muttali olabiliyor. Bir Türkiye düşünün ki bu kadar yüksek güvenlikli bir konusunu yabancılar dinleyebiliyorsa, devleti kime teslim etmişiz biz. Suriye ile ilgili 4 Ekim 2012'de sınır ötesi için hükümete yetki verdik, Suriye'de milli menfaatlerimizi tehdit edenlere karşı ülkemizin menfaatlerini koru dedik. PKK, PYD, El Kaide, El Nusra'ya izin verme dedik. Bu konuşmalar eğer doğruysa, devletin yetkilileri 'Suriye'ye girmek için gerekirse Süleyman Şah Türbesi'ne birilerini saldırtırız, 4-5 adamla 7-8 roketi bizim devletimize ve topraklarımıza indirtiriz' diyorsa, bakın buradan sesleniyorum, dinleyenin de servis edenin de bu konuları konuşanın da hesabı vereceği günler yakın olacak."

Vural, Türkiye'nin olağanüstü bir seçim süreci yaşadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'nin önündeki meseleler, bir parti meselesi değildir, onun ötesinde birlik, beraberlik, bölünmezlik meselesidir. Bir oyla, ülkenin bölünmesinin önüne geçebilirsiniz. Bu milleti içinde paralel millet, bu devletin içinde paralel devlet oluşturmayız. Cumhuriyeti bir ve bütün inşa ettik, kaçak inşaatlara izin vermeyiz. 30 Mart, bu açıdan çok önemli. Doğu ve Güneydoğu'dan insanlar arıyor, 'PKK silah bırakmadı, yol kontrolü yapıyorlar, asayiş timleri kurdular, makbuz bastırmışlar vergi topluyorlar' diyorlar. Buna dur deyecek miyiz?"

Kaynak: AA / Politika

Oktay Vural Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title